top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Volvo XC60

Το best seller μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς στην κατηγορία των μεσαίων premium SUV γύρισε σελίδα. Και τώρα ήρθε η ώρα να μπει στην παραγωγή συνεχίζοντας με ακόμα περισσότερα ατού στη φαρέτρα του την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του.

Για όσους ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν, το Volvo XC60 αποτελεί το best seller μοντέλο στην κλάση των μεσαίων premium SUV στη γηραιά ήπειρο (δείτε εδώ αναλυτικά τις εμπορικές επιδόσεις του συνόλου της κατηγορίας στην Ευρώπη τη χρονιά που μας πέρασε) κερδίζοντας το 2016 στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια την εμπιστοσύνη 82.990 αγοραστών, επίδοση που σίγουρα προβληματίζει τον γερμανικό ανταγωνισμό του είδους και συγκεκριμένα τις Mercedes GLC, Audi Q5 και BMW X3/X4. Απόδειξη της επιτυχίας της απελθούσης γενιάς αποτελεί το γεγονός ότι στα εννέα χρόνια παρουσίας του στις κατά τόπου αγορές κατάφερε να «αποσπάσει» ανά την υφήλιο το 30% των πωλήσεων της μάρκας.

Σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του μοντέλου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Volvo ανακοινώνει πως ξεκινά η παραγωγική διαδικασία της οικογένειας XC60 στη Torslanda της Σουηδίας, με το πρώτο μάλιστα αντίτυπο που βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης να είναι ένα λευκό-crystal white Τ5 με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Κάτι που σημαίνει πως ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης αποδίδει ισχύ 250 ίππων σε συνδυασμό με 320 Nm ροπής που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,8 δλ.

Θυμίζουμε ότι το νέο Volvo XC60 είναι το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο στη γκάμα του σουηδού κατασκευαστή που βασίζεται στο ευέλικτο δάπεδο SPA._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ