top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Ποιοι οδηγοί πληρώνουν περισσότερα και γιατί;

Κάθε όχημα που κυκλοφορεί στον δρόμο είναι υποχρεωτικό να διαθέτει ασφάλεια. Το κόστος επηρεάζεται από μια σειρά παραμέτρων, αλλά και από τον οδηγό. Γιατί όμως κάποιοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα;

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το όχημα να κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν διάφορα πακέτα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν το ασφαλιστικό πρόγραμμα που τους ικανοποιεί.

Η τιμή της ασφάλειας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την περιοχή, τη διάρκεια συμβολαίου, τα κυβικά του αυτοκινήτου, την αξία του οχήματος, το έτος κατασκευής αυτού, την εμπειρία του οδηγού και φυσικά την πολιτική κάθε ασφαλιστικής εταιρείας.

ασφάλεια

Οι ασφαλιστικές εταιρείες πριν καθορίσουν το τελικό κόστος, λαμβάνουν υπόψη έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα, αυτόν της ηλικίας του οδηγού. Ο λόγος είναι για να καλυφθούν σε περίπτωση που κληθούν να παράσχουν αποζημίωση στον οδηγό έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Οι νέοι και άπειροι και οι ηλικιωμένοι πληρώνουν περισσότερα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέοι σε ηλικία οδηγοί, από 18 έως 24 ετών και οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών, θεωρούνται πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα. Οι νέοι δεν διαθέτουν εμπειρία στους δρόμους και οι ηλικιωμένοι δεν διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά με αποτελέσματα να εμπλέκονται συχνότερα σε τροχαία. Αντίθετα, αυτοί που είναι 45 ετών και οδηγούν 25 χρόνια, εμπλέκονται λιγότερο σε τροχαία.

Οπότε, οι ασφαλιστικές εταιρείες, συνυπολογίζουν στην διαμόρφωση της τελικής τιμής την ηλικία του οδηγού. Για παράδειγμα, για ένα supermini 1.200 κ.εκ. χρονολογίας 2015, η ασφαλιστική εταιρεία θα χρεώσει έναν οδηγό ηλικίας 36-45 ετών γύρω στα 140 € κατά μέσο όρο, ετησίως.

ασφάλεια

Αντίθετα, για έναν οδηγό ηλικίας 18-22 ετών, το κόστος είναι υψηλότερο έως και 70 € και για τους 75+ έως και 30 €.

Διαβάστε επίσης: Online ασφάλεια αυτοκινήτου: 5+1 tips για να την αποκτήσεις πολύ φτηνά!

Τα ποσά αυτά αφορούν την οικονομικότερη επιλογή για ασφάλεια, δηλαδή τη βασική, για μικρό αυτοκίνητο 8ετίας. Αν το όχημα είναι μεγαλύτερο και πιο καινούριο τα ποσά διαμορφώνονται ανάλογα. Φυσικά, για να είστε απόλυτα ενημερωμένοι σχετικά με το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου, τα προγράμματα και τις καλύψεις, καλό είναι να ρωτήσετε τον ασφαλιστή σας ή να κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ