top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Τα 5 πράγματα που πρέπει να έχω υποχρεωτικά μέσα στο αυτοκίνητο

Ο νόμος επιβάλλει κάποια εργαλεία που πρέπει να υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο. Δείτε ποια.

Στο αυτοκίνητο μας πρέπει να έχουμε απαραίτητα όλα τα έγγραφα, τα οποία απαιτούνται σε ένα έλεγχο της τροχαίας, ενώ θα βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης να βρείτε χρήσιμα τηλέφωνα, όπως αυτό μιας οδικής βοήθειας ή του ασφαλιστικού σας συμβούλου.

Πέρα λοιπόν απ’ αυτά, ο νόμος υποχρεώνει κάθε κάτοχο αυτοκινήτου, να έχει μαζί του στο όχημά του κάποια εργαλεία, που είναι:

  • Προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός
  • Πυροσβεστήρα
  • Καλώδια μπαταρίας
  • Αντιολισθητικές αλυσίδες
  • Ρεζέρβα, μαζί με γρύλο και κλειδιά ή κιτ επισκευής

Σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος που ακινητοποιείται το όχημα, θα πρέπει να τοποθετήσουμε ένα τρίγωνο, σε μεγάλη απόσταση απ’ αυτό, έτσι ώστε να ενημερώνει έγκαιρα τα αυτοκίνητα που ακολουθούν. Επιπλέον, θα πρέπει να φορέσουμε το ειδικό γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός, έτσι να μπορούν να μας αναγνωρίσουν πιο εύκολα.

Ο πυροσβεστήρας είναι ένα ακόμα «εργαλείο» το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λείπει από το αυτοκίνητό μας. Μάλιστα θα πρέπει να είναι τοποθετημένος σε σημείο ου έχουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης του, έτσι ώστε να τον αντικαταστήσουμε αν αυτό είναι απαραίτητο.

Τα καλώδια της μπαταρίας είναι ένα ακόμα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει σε περίπτωση που η μπαταρία του αυτοκινήτου μας δεν έχει ρεύμα. Δυστυχώς, οι μπαταρίες δεν «προειδοποιούν» και μπορεί ανά πάσα στιγμή, να αδειάσουν, χωρίς να γνωρίζουμε τη στάθμη τους, όπως συμβαίνει με το καύσιμο. Καλό είναι λοιπόν να έχουμε καλώδια μαζί μας, έτσι ώστε να δώσουμε ρεύμα από κάποια άλλο αυτοκίνητο.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες μπήκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Δεν είμαστε χώρα που ζούμε μέσα στα χιόνια και αυτό ίσως είναι το πρόβλημα, γιατί δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε. Οι τελευταίες κακοκαιρίες δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να έχουμε για κάποιο διάστημα του χρόνου, τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας.

Φυσικά απαραίτητη είναι μια ρεζέρβα ή ένα κιτ επισκευής ελαστικού, που έχουν και τα περισσότερα από τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Mercedes-AMG ONE (Kraftstoffverbrauch gewichtet, kombiniert: 8,7 l/100 km; CO2 Emissionen gewichtet, kombiniert: 198 g/km; Stromverbrauch gewichtet, kombiniert: 32 kWh/100 km) [Angaben zu Verbrauch und CO2-Emissionen sind vorläufig und wurden intern nach Maßgabe der Zertifizierungsmethode „WLTP-Prüfverfahren“ ermittelt. Es liegen bislang weder bestätigte Werte vom Technischen Dienst noch eine EG-Typgenehmigung noch eine Konformitätsbescheinigung mit amtlichen Werten vor. Abweichungen zwischen den Angaben und den amtlichen Werten sind möglich.]<br /> Mercedes-AMG ONE (combined weighted fuel consumption: 8.7 l/100 km; combined weighted CO2 emissions: 198 g/km; combined weighted electrical consumption: 32 kWh/100 km) [The figures for fuel consumption and CO2 emissions are provisional and were determined internally in accordance with the "WLTP test procedure" certification method. Confirmed values from the technical service or an EC type approval or certificate of conformity with official values are not yet available. Differences between the stated figures and the official figures are possible]

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ