top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Τι είναι αυτές οι χρωματιστές γραμμές στα ελαστικά;

Αν βάλετε νέα ελαστικά στο αυτοκίνητο και αντικρίσετε αυτές τις χρωματιστές γραμμές στο πέλμα μην απορήσετε. Τοποθετούνται για συγκεκριμένο λόγο.

Όλα τα ελαστικά φέρουν πάνω τους δεκάδες σημάνσεις όπως το μέγεθος του ελαστικού, τους δείκτες ταχύτητας και μέγιστου φορτίου, τις καιρικές ιδιότητες, την ένδειξη φθοράς και την ημερομηνία κατασκευής.

Εκτός όμως από τις ενδείξεις και τα σύμβολα, υπάρχουν και κάποιες χρωματιστές γραμμές που καλύπτουν όλο το πέλμα. Ο λόγος που εφαρμόζονται στα ελαστικά είναι ξεκάθαρα πρακτικός και αφορά τους κατασκευαστές και το δίκτυο συνεργατών. Τι εννοούμε με αυτό;

γραμμές

Οι πολύχρωμες αυτές γραμμές τοποθετούνται από το εργοστάσιο κάθε κατασκευαστή σε όλα τα ελαστικά προκειμένου να διευκολύνουν την αναγνώρισή τους στις αποθήκες και στα logistics. Κάθε εταιρεία παράγει χιλιάδες ελαστικά. Οπότε για να μην ψάχνουν οι άνθρωποι κάθε τύπο και κατηγορία, αναγνωρίζουν τις κατηγορίες μέσω των χρωματιστών λωρίδων και τις τοποθετούν αναλόγως.

Τα μοντέλα ελαστικών εξάλλου, έχουν διαφορετικές σημάνσεις σε κάθε μέγεθος. Με αυτό τον τρόπο, όταν τα ελαστικά στοιβάζονται στις αποθήκες και απο εκεί στα φορτηγά μεταφοράς, οι εργαζόμενοι μπορούν να αναγνωρίσουν ότι κάθε τετράδα είναι του ίδιου μεγέθους και μοντέλου.

γραμμές

Διαβάστε επίσης: Πότε πρέπει να αλλάξω τα ελαστικά στο αυτοκίνητο

Το ίδιο και οι άνθρωποι στα καταστήματα, οι οποίοι με τη σειρά τους τα στοιβάζουν στις αποθήκες τους πριν τα πουλήσουν στους καταναλωτές. Επομένως, οι χρωματιστές γραμμές δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τους οδηγούς. Επιπλέον, οι ρίγες αυτές «σβήνονται» από το πέλμα έπειτα από κάποια χιλιόμετρα χρήσης στο οδόστρωμα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ