top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Το πρόστιμο του καλοκαιριού – Είναι 100 € και 30 μέρες αφαίρεση διπλώματος

Τη συγκεκριμένη παράβαση, το καλοκαίρι την κάνουν γυναίκες και άνδρες. Μια βόλτα στην παραλία μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά, αφού επισύρει διοικητικό πρόστιμο και ποινή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, άπαντες συνηθίζουν να κυκλοφορούν με παντόφλες και σαγιονάρες, ειδικά κατά την επίσκεψη στην παραλία. Τα υποδήματα αυτά είναι άνετα και δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης, αλλά θεωρούνται επικίνδυνα κατά την οδήγηση.

Πολλοί οδηγοί, επιμένουν να φορούν σαγιονάρες κατά τις μετακινήσεις το καλοκαίρι, παρότι η οδήγηση με παντόφλες δεν είναι καθόλου ασφαλής επιλογή. Αυτού του είδους υποδήματα δεν παρέχουν τη σωστή αίσθηση με τα πεντάλ, ούτε διαθέτουν την απαιτούμενη επιφάνεια αφής.

πρόστιμο

Επειδή είναι χαλαρά στο πόδι, αυξάνονται οι πιθανότητες να γλιστρήσει το πόδι πάνω στο πεντάλ ή η σαγιονάρα να πάει κάτω από κάποιο πετάλι και ο οδηγός να χάσει έστω και στιγμιαία τον έλεγχο του οχήματος. Επιπλέον, λόγω της μειωμένης αίσθησης ή ενός ιδρωμένου κάτω άκρου, δεν αποκλείεται να πατήσουμε λίγο παραπάνω το γκάζι και να προκληθεί ατύχημα.

Ειδικά σε ένα έκτακτο συμβάν, η αντίδραση του οδηγού με τις παντόφλες δεν είναι αντίστοιχη με αυτή του κλειστού παπουτσιού, με αποτέλεσμα να δημιουργείτει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Αν σας πιάσουν με παντόφλες θα το πληρώσετε ακριβά

Παρότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι ξεκάθαρος, αφού δεν αναφέρει πουθενά τις λέξεις «παντόφλα», «σαγιονάρα» ή «πέδιλο», η οδήγηση με τα συγκεκριμένα υποδήματα απαγορεύεται.

Διαβάστε επίσης: Η παράβαση που κάνουν οι μισοί οδηγοί και έχει πρόστιμο 700 €

Σε περίπτωση που η Τροχαία σας εντοπίσει να οδηγείτε έτσι, μπορεί να βεβαιώσει πρόστιμο 100 € και να σας αφαιρέσει το δίπλωμα για 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ