Σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν πως οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την εξέλιξη τεχνολογιών πιλοτικής οδήγησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, VW και Apple φέρονται να σύναψαν ένα συμβόλαιο συνεργασίας προκειμένου να εξελίξουν από κοινού τεχνολογίες που σχετίζονται άμεσα με την πιλοτική οδήγηση. Ως γνωστόν, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών της αμερικανικής εταιρείας με τις BMW και Mercedes, η Apple στράφηκε στο VW Group και συγκεκριμένα στη «μαμά» εταιρεία, με την τελευταία να δείχνει από την πρώτη κιόλας στιγμή διατεθειμένη να μοιραστεί με τον τεχνολογικό κολοσσό της απέναντι όχθης του Ατλαντικού όλα τα δεδομένα που αφορούν στο κοινό τους εγχείρημα. Κάτι που τόσο οι ιθύνοντες της Στουτγάρδης, όσο και οι συνάδελφοί τους από το Μόναχο, ηρνούντο πεισματικά.

Σε πρώτη φάση, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ώστε να «μετατρέψουν» έναν ικανό αριθμό VW T6 Transporter σε αυτοκινούμενα οχήματα, τα οποία θα εκτελούν χρέη… λεωφορείου για τους υπαλλήλους της αμερικάνικης εταιρείας στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, όπως μεταδίδει σήμερα το Bloomberg, τα πρώτα αντίτυπα του αυτόνομου βαν της VW θα είναι έτοιμα προς παράδοση μέσα στο 2019.

Θυμίζουμε πως η Apple έχει πλέον εγκαταλείψει την ιδέα να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο όχημα επικεντρώνοντας εδώ και δύο σχεδόν χρόνια τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση εξέλιξης λογισμικών που σχετίζονται αποκλειστικά με την τεχνολογία πιλοτικής οδήγησης. Και για αυτό το λόγο έχει ήδη στο… δρόμο αρκετά οχήματα της Lexus που είναι εφοδιασμένα με τη δική της τεχνολογία._Χ.Α.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά