top icon
Επικαιρότητα

Και η Skoda στο «χορό» των μικρών SUV

Οι Τσέχοι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν άλλο το Nissan Juke και τους ομοίους του να… αλωνίζουν στην αρένα των μικρών SUV.

Οι σκέψεις για την κατασκευή ενός μικρού crossover μοντέλου, στα πρότυπα του Nissan Juke, βρίσκονται στο μυαλό των ιθυνόντων της Skoda –και φυσικά στη μαμά VW- τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Όπως όλα δείχνουν, η… ιδέα φαίνεται πλέον να είναι ώριμη, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να φέρει στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της ένα εντελώς νέο μικρό crossover, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του «μικρού» Fabia.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πρώτοι πριν λίγες μέρες με σχετική μας ανάρτηση, τα ίδια ακριβώς είναι και τα σχέδια της ομόσταυλης Seat, η οποία θα φέρει στην παραγωγή ένα αντίστοιχο σε μέγεθος και φιλοσοφία μοντέλο, το αργότερο στα τέλη του 2017.

Arona, το νέο αντι-Juke της Seat

Η αντιπρόταση της Skoda, η εξέλιξη της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με δηλώσεις σε βρετανούς δημοσιογράφους του Christian Strube, αναμένεται να προσφέρει σε σχέση με το Arona περισσότερη πρακτικότητα και μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες του, όντας αισθητά μεγαλύτερο από το «κλασσικό»Skoda Fabia. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με το ποια θα είναι η επίσημη ονομασία του. Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Skoda προχώρησε στην κατοχύρωση των ονομάτων Aratan και Airon, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να «συνδέονται» με το νέο baby-SUV της.

Με δεδομένες τις περικοπές κόστους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους του Ομίλου VW εξαιτίας του γνωστού πλέον σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, άγνωστο παραμένει αν το νέο αυτό μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB ή στην PQ25, στην οποία «πατά» σήμερα το υπάρχον Fabia, αλλά και το Yeti. Επ΄ αυτού, ο Christian Strube φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να βρούμε τον ιδανικό συμβιβασμό ανάμεσα στο σύνολο της επένδυσης και στην ποιότητα του τελικού μας προϊόντος».

Ο χρόνος λανσαρίσματος του baby-SUV της Skoda προσδιορίζεται στα τέλη του 2017 ή το αργότερο στις αρχές του 2018._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ