2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

MotoGP: O Carmelo Ezpeleta πλέκει το εγκώμιο του Valentino Rossi

Ο Carmelo Ezpeleta πιστεύει πως ο Valentino Rossi είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για το MotoGP και για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχει μία άλλη θέση στο θεσμό όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Ο Carmelo  Ezpeleta, o επικεφαλής της Dorna, φαίνεται πως πήρε… αμπάριζα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης παραχωρώντας τις μέρες που πέρασαν μια σειρά μίνι συνεντεύξεων-δηλώσεων. Έτσι, μετά την αποκάλυψη στην Expansion ότι η διοργανώτρια αρχή του σπορ μελετά το ενδεχόμενο να εντάξει στο καλεντάρι του θεσμού ένα σιρκουί πόλης, αντίστοιχο προφανώς με εκείνο που πραγματοποιείται στο Macau της Κίνας, ο Ezpeleta μίλησε και στην εφημερίδα Marca. Αυτή τη φορά, επίκεντρο των δηλώσεων του ήταν ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, τον οποίο ο 72χρονος «αρχηγός» της Dorna θεωρεί ως ένα από τα σημαντικότερα assets του MotoGP έχοντας προσφέρει πολλά σε αυτό. Ως προσωπικότητα, αλλά και ως αθλητής.

«Όλοι λένε πως προτιμώ τον Valentino. Και εγώ απαντώ πως ναι! Δεν το εννοώ από αθλητική άποψη, όμως. Στην πίστα είναι σαν όλους τους άλλους και έτσι αντιμετωπίζεται. Τιμωρείται όπως και οι άλλοι, όπως έγινε στη Sepang το 2015. Η Dorna δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις ποινές. Όμως, από τη μεριά του διοργανωτή του πρωταθλήματος, αν υπάρχει ένα άτομο πρέπει να ευχαριστήσω, τότε αυτό είναι ο Valentino. Ακόμη και οι πιο μεγάλοι ανταγωνιστές του πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι μοναδικός».

Και προσέθεσε:

«Έχει διαδραματίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του σπορ. Είναι εδώ περισσότερο από κάθε άλλον αναβάτη».

Σχετικά με την επόμενη μέρα του Ιταλού, ο Ezpeleta ήταν σαφής δηλώνοντας πως ο Valentino Rossi πρέπει να βρει μια άλλη θέση στο θεσμό (σ.σ.: μήπως από εκείνη του ιδιοκτήτη μιας νέας ομάδας στη μεγάλη κατηγορία;) όταν αποφασίσει να κρεμάσει το αγωνιστικά του γάντια.

«Πάντα λέω ότι το πιο σημαντικό πράγμα στον Valentino είναι ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό αναβάτη. Aγαπά αυτό που κάνει. Είναι ικανοποιημένος με το να μείνει, καθώς είναι ανταγωνιστικός. Και αυτός και η ομάδα του το γνωρίζουν. Όταν έρθει η ώρα και δεν θελήσει να συνεχίσει, τότε θα εξετάσουμε το τι μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα. Ακόμα, δεν του έχουμε μιλήσει».

Ο επικεφαλής της Dorna, στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του, επεσήμανε εκ νέου ότι ο αριθμός των αγώνων μέσα σε μια χρονιά δεν θα αυξηθεί πάνω από τους 20 (σ.σ.: φέτος θα είναι 19 με την προσθήκη της Ταϋλάνδης και 20 το 2019 με εκείνη της Φινλανδίας). Πως θα γίνει όμως αυτό με δεδομένο ότι οι μνηστήρες που αυτή τη στιγμή θέλουν να μπουν στο καλεντάρι του MotoGP ξεπερνούν τους οκτώ;

«Στο μέλλον, θα πρέπει να σκεφτούμε εναλλαγή των ισπανικών αγώνων, με δύο αντί για τέσσερα grand prix μέσα στη χρονιά», δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta.

Εδώ και πολλά χρόνια, αγώνες επί ισπανικού εδάφους πραγματοποιούνται στη Βαρκελώνη, στη Χερέθ, στην Αραγονία και στη Βαλένθια._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου