top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

2o Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης: Μια ακόμη επιτυχία

Μια ακόμη επιτυχία για τον Αργολικό Σύλλογο Οχημάτων Εποχής (ΑΡ.Σ.Ο.Ε.), που υλοποίησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο της πόλης, με το οποίο άνοιξε η αγωνιστική αυλαία της λέσχης για το 2023.

Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στo Κεφαλάρι Άργους το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Μαρτίου. Αυτοκίνητα πανέμορφα, κλασικές γραμμές και πληρώματα γεμάτα ενθουσιασμό ξεχύθηκαν στους δρόμους και μέσα από γραφικές διαδρομές, στις οποίες έδωσαν μάχη με το χρόνο σε πέντε δοκιμασίες ακριβείας. Αφετηρία στις 15:01 για το πρώτο όχημα και ειδικές δοκιμασίες ακριβείας στα όρια Αργολίδας Αρκαδίας με κατεύθυνση προς την Τρίπολη. Εκεί, τερμάτισαν στην φωταγωγημένη πλατεία Άρεως μέσα σε μία φαντασμαγορική βραδιά που είχε οργανώσει άψογα ο Δήμος Τρίπολης.

Historic Rally Tripolis

Τα αυτοκίνητα πάνω στην πλατεία κάτω από τον ολοφώτιστο από τα πολλά πυροτεχνήματα ουρανό, έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη που από κοντά μπορούσε να δει τα κοσμήματα αυτά, τα οποία είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής μνήμης και του πολιτισμού μας. Μαθαίνοντας την ιστορία τους γοητεύονταν από την ομορφιά τους. Μεγάλη άλλωστε η συμμετοχή οχημάτων στις κατηγορίες F, G, οι οποίες τείνουν να γίνουν σπάνιο θέαμα σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Historic Rally Tripolis

Την Κυριακή στις 10:01 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης μέρας όπου τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν σε διαδρομές γεμάτες έλατα και τοπία βγαλμένα από καμβά ζωγραφικής, στις οποίες τα πληρώματα εκτέλεσαν με επιτυχία άλλες πέντε δοκιμασίες ακριβείας. Την εκκίνηση της δεύτερης μέρας έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Τζιούμης Κώστας, ο οποίος ήταν παρών όλο το διήμερο στην πλατεία Άρεως μαζί με το επιτελείο του. Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στο Λεβίδι, όπου τα πληρώματα είχαν το χρόνο να χαλαρώσουν και εν συνεχεία να κατευθυνθούν στο εστιατόριο Μαινάλια, όπου δόθηκε το γεύμα και η καθιερωμένη απονομή επάθλων στους νικητές. Όλοι οι συμμετέχοντες, διακριθέντες και μη έλαβαν τα αναμνηστικά τους μέσα σε ένα φιλικό και γεμάτο χαμόγελα περιβάλλον.

Historic Rally Tripolis

Την τελευταία εβδομάδα πριν το διήμερο του αγώνα αποφασίστηκε από το ΔΣ της λέσχης, το 2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης να αφιερωθεί στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών του ατυχήματος των Τεμπών και για αυτό το λόγο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα πληρώματα στο κέντρο, πριν το γεύμα, και όλα τα αυτοκίνητα από την αρχή του αγώνα έφεραν αυτοκόλλητη μαύρη κορδέλα.

Historic Rally Tripolis

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τρίπολης για την τιμή που μας έκανε και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναθέτοντας μας από πέρυσι την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Χωρίς δε την υποστήριξη των χορηγών μας θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε τόσες πολλές παροχές. Τους ευχαριστούμε και τους παραθέτουμε: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, ΜΠΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, SPEED PARK TRIPOLIS, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΠΙΤΕΡΟΣ.

Historic Rally Tripolis

Ευχαριστούμε πολύ τις φίλες λέσχες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΙΑ, ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, ΑΛΑ Κορινθίας ΕΛΚΑ, MICROCARS, Λ. Α. Κέρκυρας και ΣΙΣΑ για τις συμμετοχές τους, τα μέλη της λέσχης μας και όλους τους νέους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Historic Rally Tripolis

Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της οργάνωσης και τους κριτές μας οι οποίοι έδειξαν μεγάλη υπομονή και αντοχή μέσα στο κρύο και στα βουνά. Υπόσχεση όλων των συντελεστών από όλες τις πλευρές ότι πλέον το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης ήρθε για να μείνει και να γίνει θεσμός για τη λέσχη μας. Ευχαριστούμε πολύ και ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας.

Διαβάστε επίσης το σχόλιο του Στράτη Χατζηπαναγιώτου κάνοντας κλικ εδώ.

Historic Rally Tripolis

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του 2ου Ιστορικού Ράλλυ Τρίπολης στα επισυναπτόμενα αρχεία στο τέλος του άρθρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ