top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

3ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης – Απόηχος

Την Κυριακή 25/2 έλαβε τέλος το πολύ όμορφο διήμερο του 3ου Ιστορικού Ράλλυ Τρίπολης που πραγματοποιήθηκε από τον Αργολικό Σύλλογο Οχημάτων Εποχής (ΑΡΣΟΕ) σε συνδιοργάνωση τον Δήμο Τρίπολης, με το οποίο και άνοιξε η αγωνιστική αυλαία της λέσχης μας για το 2024.

Τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό λιμάνι του Ναυπλίου από το πρωί 10:00 για τον τεχνικό και διοικητικό τους έλεγχο με την αφετηρία του πρώτου την 13:01. Με αφετηρία την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μας, αυτοκίνητα πανέμορφα, κλασικά γεμάτα ιστορία ξεχύθηκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας ειδικές διαδρομές μέσα από τα γραφικά αρκαδικά ορεινά τοπία, στις οποίες έδωσαν μάχη με το χρόνο σε πέντε δοκιμασίες ακριβείας, κατευθυνόμενα προς την Τρίπολη. Εκεί τα πληρώματα τερμάτισαν στην πλατεία Άρεως με σκοπό να κατευθυνθούν στα ξενοδοχεία για ξεκούραση. Στις 19:30 τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν πάλι στην Πλατεία Άρεως και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του γέρου του Μοριά μέσα σε μία φαντασμαγορική βραδιά που είχε οργανώσει άψογα ο Δήμος Τρίπολης, πήρε σειρά κάτι καινοτόμο για το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης, η διεξαγωγή καλλιστείων. Τα αυτοκίνητα πάνω στην πλατεία κάτω από τον ολοφώτιστο από τα πολλά πυροτεχνήματα ουρανό, έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη που από κοντά μπορούσε να δει τα αυτοκίνητα αυτά, κοσμήματα και κινητά μουσεία ταυτόχρονα να παρουσιάζονται ένα ένα μαζί με πληροφορίες για το παρελθόν τους.

Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα, τα οποία είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής μνήμης και του ενεργού πολιτισμού μας, είχαν για ακόμη μια φορά την τιμητική τους και την ευκαιρία να ‘ορθώσουν’ μπροστά στον κόσμο που ήταν μαζεμένος τις πανέμορφες μάσκες τους και τα άριστα συντηρημένα νίκελά τους. Μεγάλη η συμμετοχή οχημάτων στις κατηγορίες F καιG, οι οποίες τείνουν να γίνουν σπάνιο θέαμα σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

Την Κυριακή έγινε η εκκίνηση της δεύτερης ημέρας, όπου τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν σε διαδρομές γεμάτες έλατα και τοπία βγαλμένα από καμβά ζωγραφικής, στις οποίες τα πληρώματα εκτέλεσαν με επιτυχία άλλες πέντε δοκιμασίες ακριβείας. Την εκκίνηση της δεύτερης μέρας έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Τζιούμης Κώστας, ο οποίος ήταν παρών όλο το διήμερο στην πλατεία Άρεως μαζί με το επιτελείο του. Παρών και λαμβάνοντας μέρος με μία πανέμορφη BMW 2002 και ο εμπνευστής του αγώνα κ. Κοττής Βασίλης. Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Country Inn όπου δόθηκε γεύμα, έγινε η καθιερωμένη απονομή στους νικητές και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και γεμάτο χαμόγελα περιβάλλον. Παρόλο που και τα κύπελλα και τα αναμνηστικά για όλους ήταν άφθονα, μεγάλη έκπληξη για τους διαγωνιζόμενους ήταν η απονομή πλούσιων δώρων στους νικητές των καλλιστείων από τα κοσμήματα Badounas και τη βιομηχανία ανδρικών ενδυμάτων του κου Παύλου Μπιράτση. Τα περισσότερα βέβαια χαμόγελα και χειροκροτήματα επικράτησαν στη βράβευση των μικρότερων συνοδηγών, μια στιγμή για την οποία αξίζει να χαίρεσαι το ιστορικό σου αυτοκίνητο και την οικογένεια του κλασικού.

Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

Νικητές της γενικής κατάταξης αναδείχθηκαν οι
1οι Λιάκος Δημήτριος – Λιάκος Λευτέρης με BMW 1502 του 1975
2οι Moscicki Artur – Bubla Monica με Lancia Fulvia Coupe του 1969
3οι Φαρμάκης Κυριάκος – Αθανασοπούλου Μαρία με Volvo 122S του 1964

Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τρίπολης για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει για τρίτη συνεχόμενη φορά συνδιοργανώνοντας μαζί μας αυτή την εκδήλωση. Χωρίς δε την υποστήριξη των χορηγών μας θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε τόσες πολλές παροχές. Τους ευχαριστούμε και τους παραθέτουμε: Ι. ΚΤΕΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, PELOPONNISOS ONE GROUP, ΠΑΡΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ, ΣΤΑΘΜΟΣ CAFE. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς των δώρων για τα καλλιστεία, τα κοσμήματα BADOUNAS και τη βιομηχανία ανδρικών ενδυμάτων PAVLOS BIRATSI.

Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

Ευχαριστούμε πολύ τις φίλες λέσχες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΙΑ, ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, ΣΙΣΑ, ΑΛΑΚορινθίας και ΑΛΜΑ 4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ για τις συμμετοχές τους, όλους τους νέους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά τα μέλη μας. Είδαμε με χαρά τους περισσότερους από τους περσινούς συμμετέχοντες να επιστρέφουν. Μέλη μας και φίλοι από όλες τις λέσχες να δίνουν δυναμικά το παρόν φέρνοντας “διαμάντια” της αυτοκίνησης στην αφετηρία. Με τους περισσότερους μας δένουν δεσμοί φιλίας πέραν της 20ετιας, που ξεκινούν από την ίδρυση του ΑΡΣΟΕ το 2002. Μεγάλη μας τιμή εκτός από την παρουσία προέδρων λεσχών ανάμεσα στους συμμετέχοντές μας (κ. Τζελέπη, κ. Καράμπελα) και η συμμετοχή του κου Αντώνη Δημητρακόπουλου αντιπροέδρου της ομοσπονδίας μας της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α.

Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κριτές μας οι οποίοι έδειξαν μεγάλη υπομονή και αντοχή μέσα στο κρύο και στα βουνά. Υπόσχεση όλων των συντελεστών από όλες τις πλευρές ήταν ότι το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης ήρθε για να μείνει και όντως έγινε θεσμός για τη λέσχη μας. Ευχαριστούμε πολύ και ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας την Κυριακή 2 Ιουνίου. ΔΣ ΑΡΣΟΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ