top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Arcadia Classic Tour 2023: Ένα ξεχωριστό «Αρκαδικό»

Τα σχεδόν 80 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή έδειξαν και την ιδιαίτερη σχέση που έχει το Arcadia Classic Tour στο μικρό αλλά δυναμικό κοινό της κοινότητας των «ιστορικών».

Το Arcadia Classic Tour «γεννήθηκε» το 2015. Τότε, ήταν το Σαββατοκύριακο της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος. Περίεργα συναισθήματα και όμως ήμασταν όλοι εκεί στην αφετηρία με κέφι και χαμόγελο. Σημειολογικά έχει ενδιαφέρον που η 9η εκδοχή του συνέπεσε με την φετινή εκλογική διαδικασία η οποία ανέτρεψε τα αρχικά μας σχέδια, τόσο της ημερομηνίας διεξαγωγής όσο και της σχεδίασης.

Arcadia Classic Tour

Ωστόσο, πάλι με κέφι και χαμόγελο επιλέξαμε την Πάτρα, ιδανική εναλλακτική, ως τελικό προορισμό. Τα σχεδόν 80 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή και μας εμπιστεύτηκαν, έδειξαν και την ιδιαίτερη σχέση που το AcT έχει στο μικρό αλλά δυναμικό κοινό της κοινότητας των «ιστορικών». Με 320 χιλιόμετρα η 9η εκδοχή, ίσως το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό Arcadia Classic Tour ως τώρα. 12 ΕΔΑ με 14 μετρήσεις, που έγιναν με τη χρήση LiDAR και Transponder στα οχήματα, ένα σύστημα που αναπτύχθηκε 100% εντός του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ χρησιμοποιώντας απλά την υφιστάμενη τεχνολογία.

Arcadia Classic Tour

Τα τοπία της ορεινής Πελοποννήσου ειδυλλιακά και οι διαδρομές σφιχτές, απλές και ειδικές, καθώς η νέα αλυτάρχης κα Δήμητρα Ρηγοπούλου θέλησε να δώσει το δικό της στίγμα φέρνοντας αέρα ανανέωσης.

Arcadia Classic Tour

Ως σημείο αφετηρίας επιλέξαμε την Αρχαία Κόρινθο. Εκεί, το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου, με την αρωγή του Δήμου Κορινθίων και την προσωπική παρουσία του Δημάρχου κ Νανόπουλου (που τον ευχαριστούμε ) δόθηκε η αφετηρία δίπλα στο ναό του Απόλλωνα με θέα το επιβλητικό κάστρο της Ακροκορίνθου. Εξίσου ιστορική και η διαδρομή, μέσα από χωριά που στέκονται αιώνες εκεί. Χιλιομόδι, Κλεωνές, Νεμέα και ξαφνικά μπροστά μας η μαγεία της Στυμφαλίας. Ανάβαση στην Καστανιά και Λυκούρια ως την ανασυγκρότηση μετά το τέλος των πρώτων 5 ΕΔΑ στην πάντα φιλόξενη Κλειτορία.

Arcadia Classic Tour

Επανεκκίνηση με 2 ακόμη ΕΔΑ ως τον τερματισμό στον Ναυτικό Όμιλο Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου. Την σκυτάλη πήρε η Αχαϊκή πρωτεύουσα με την νυχτερινή της ζωή. Το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου, εκκίνηση 2ου σκέλους για τα πληρώματα. Ορεινή Αχαΐα το μενού της 2ης ημέρας, με Μάνεσι, Πετσάκους και Πλατανιώτισα πριν τον τερματισμό στο Διακοφτό στη γέφυρα Τσαγκρι. με τα οχήματα παραταγμένα να σχηματίζουν το σκηνικό της απονομής δόθηκαν μετά το γεύμα τα Έπαθλα σε νικητές και διακριθέντες. Άξιοι οι 3 πρώτοι με τις θέσεις να κρίνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Arcadia Classic Tour

Πρώτοι οι Γεωργοσόπουλοι, Άρης και Μαρίζα, ένας υπέροχος συνδυασμός πατέρα-κόρης οδηγώντας το Datsun 240Z του 1971. Άξιοι δεύτεροι με μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω οι Crucifix Christian και Ελισάβετ Βελέντζα με Peugeot 205 του 1985 και τρίτοι και εξίσου ικανοί οι Κοφινάς family με Κυριάκο και υιό Νικόλαο. Δώσαμε ραντεβού για το επετειακό 10 Arcadia Classic Tour την άνοιξη του 2024 και φύγαμε γεμάτοι με εικόνες και μνήμες από ένα υπέροχο event ανάμεσα σε φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Το ιστορικό, κλασικό ή απλά παλαιό όχημα. Ευχαριστούμε τις Λέσχες ΕΛΙΑ, Μicrocars, ΑΡΣΟΕ καθώς και τους Δήμους Κορινθίων Πατρών και την δυναμική κοινότητα Κλειτορίας για την βοήθεια τους.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Φωτογραφίες Μάριος Κουσκούτης, Λυκούργος Ντουζέπης

Arcadia Classic Tour

Arcadia Classic Tour

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ