top icon
Αγώνες

F1: Κατεβαίνοντας στην πίστα

Η Red Bull επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το καινούργιο της μονοθέσιο στη Βαλένθια την 1η Φεβρουαρίου, την ημέρα έναρξης δηλαδή των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης για τη φετινή σεζόν.

Η Red Bull επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το καινούργιο της μονοθέσιο στη Βαλένθια την 1η Φεβρουαρίου, την ημέρα έναρξης δηλαδή των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης. Eπίσης, έγινε γνωστό ποιοι οδηγοί των McLaren και Mercedes θα φέρουν στο ντεμπούτο τους τα καινούργια μονοθέσια των ομάδων, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα διαφοροποιεί τις γόμες της η Pirelli. Η Williams σκέφτεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο, ενώ η Phillip Morris αναμένεται να ανανεώσει τη συμφωνία χορηγία πους διατηρεί με τη Ferrari, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται η διαφήμιση καπνοβιομηχανιών στην F1.
 
H Red Bull ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη φετινή RB7 στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια στις 8:30 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του 2011. H Ferrari θα παρουσιάσει το φετινό μονοθέσιό της στις 28 Ιανουαρίου, ενώ μια ημέρα πριν την έναρξη του τεστ δοκιμών στη Βαλένθια (στις 31 Ιανουαρίου δηλαδή), Sauber και Renault θα παρουσιάσουν τα δικά τους μονοθέσια. Την ημέρα έναρξης των δοκιμών, πέραν της Red Bull το φως της δημοσιότητας θα δουν για πρώτη φορά και τα μονοθέσια των Mercedes, Williams, Toro Rosso και Lotus. Η McLaren θα παρουσιάσει το δικό της μονοθέσιο στις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, τοποθεσία που επελέγη από το βασικό σπόνσορά της, την Vodafone. Η Virgin ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του δικού της μονοθεσίου της MVR-02, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 7 Φεβρουαρίου. McLaren, Force India και Virgin αναμένεται θα κάνουν το ντεμπούτο τους με τα καινούργια μονοθέσια στο δεύτερο τεστ χειμερινών δοκιμών, στη Jerez (10-13/2), ενώ ίσως δούμε την HRΤ του 2011 στη Βαρκελώνη (18-21/2).
 
Eπίσης, o Nico Rosberg δήλωσε ότι θα είναι αυτός που θα φέρει την καινούργια Mercedes στο ντεμπούτο της στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια. Εκεί, ο Fernando Alonso θα οδηγήσει τη Ferrari πρώτος και ο Rubens Barrichello την καινούργια Williams.
 
Tην καινούργια McLaren θα οδηγήσει στο ντεμπούτο της στην πίστα της Jerez, στις 10 Φεβρουαρίου ο Lewis Hamilton. O Βρετανός, θα έχει καινούργιο προσωπικό προπονητή, τον Φινλανδό Antti Vierula, αφού ο Clayton Green που είχε αναλάβει τον Hamilton τα προηγούμενα χρόνια, πήρε προαγωγή. Ο Βρετανός, στις διακοπές των Χριστουγέννων, προπονούνταν σε μεγάλο υψόμετρο (2.600 – 3.700 μ.), για να αυξήσει τη δυσκολία του προγράμματος προετοιμασίας, αλλά και τον αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα του.
 
Τα χρώματα ελαστικών της Pirelli
H Pirelli ανακοίνωσε τον τρόπο αναγνώρισης των διαφορετικών γομών ελαστικών που θα χρησιμοποιούν τα μονοθέσια κατά τη διάρκεια της σεζόν από τον προκάτοχό της, την Bridgestone. H ιαπωνική εταιρία χρησιμοποιούσε πράσινους δακτυλίους στους ώμους της μαλακότερης γόμας και ίδιου χρώματος γραμμή στην κεντρική αυλάκωση των ελαστικών βροχής.
 
Ωστόσο, η Pirelli αναμένεται να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική. Η ιταλική εταιρία θα διαφοροποιήσει το χρώμα των γραμμάτων που αναφέρουν «Pirelli» και «P Zero» στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών. Τα πολύ μαλακά ελαστικά θα έχουν κόκκινα γράμματα, τα μαλακά λευκά, τα μεσαίας σκληρότητας μπλε και τα σκληρά κίτρινα. Τα ελαστικά βροχής θα έχουν κίτρινα γράμματα στα πλαϊνά τους και τα ενδιάμεσα ελαστικά θα έχουν κόκκινα.
 
Στο χρηματιστήριο η Williams;
Στο στρατόπεδο της Williams, η επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, αφότου δηλαδή θα έχει κάνει το ντεμπούτο του στην πίστα. Μέχρι τότε, θα χρησιμοποιείται προσωρινός (χειμερινός) χρωματισμός για τις δοκιμές εξέλιξης. Η ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία με τον προσωπικό σπόνσορα του καινούργιου οδηγού της, Pastor Maldonado, την PDVSA, κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία αξίζει περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως.
 
Παράλληλα, η Williams εξετάζει το ενδεχόμενο να βγει στο χρηματιστήριο. Στα τέλη του 2009, η ομάδα πούλησε 10% των μετοχών της στον Αυστριακό επιχειρηματία Toto Wolff, με τους Frank Williams (67%) και Patrick Head (23%) να διατηρούν τις υπόλοιπες. Όπως δήλωσε ο Williams, εάν η ομάδα προχωρήσει στην είσοδο στο χρηματιστήριο, θα διατηρήσει ένα πυρήνα μακροπρόθεσμων επενδυτών, οι οποίοι θα ασχολούνται με τη διοίκηση της ομάδας, διασφαλίζοντας σταθερότητα. Ανεξαρτήτως των αλλαγών που θα επέλθουν στις μετοχές της Williams, o σερ Frank δήλωσε ότι θα διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο και τον έλεγχο επί της ομάδας.
 
Ο πρόεδρος της Williams, Adam Parr, αρνήθηκε ότι η ιδέα της ομάδας να εισέλθει στο χρηματιστήριο δεν έχει σκοπό την άμεση ενίσχυσή της με μετρητά. Οι βασικοί μέτοχοι της Williams, σύμφωνα με τον Parr βλέπουν τη λύση του χρηματιστηρίου ως την καλύτερη για την μακροπρόθεσμη ευμάρεια της ομάδας. Ο Parr δήλωσε ότι η Williams έβγαλε κέρδος τα τελευταία τρία χρόνια και διαθέτει ήδη το φετινό budget.
 
Οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα (της οποίας η αξία κοστολογείται στα 120 εκατ. ευρώ), θα διαθέσει το 20% των μετοχών της στο χρηματιστήριο, γεγονός που ενδέχεται να διπλασιάσει την αξία της! Με αυτή την κίνηση, θα είναι πιο εύκολο για την Williams να συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια, με υψηλότερες δανειοληπτικές δυνατότητες.
 
Η Philip Morris προς την ανανέωση με τη Ferrari
Παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί απαγορεύουν τη διαφήμιση καπνοβιομηχανιών, η Philip Morris, αναμένεται να ανανεώσει τη συμφωνία βασικού σπόνσορα της θυγατρικής της, Marlboro, με την ομάδα της Ferrari. H συμφωνία λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς και αναμένεται να ανανεωθεί έως το 2014, με συμβόλαιο αξίας 300 εκατ. ευρώ (100 εκατ. ετησίως), σύμφωνα με μερικές πηγές. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στην επίσημη παρουσίαση του καινούργιου μονοθεσίου της Ferrari, στις 28 Ιανουαρίου. Πέρυσι, η Ferrari αναγκάστηκε να αφαιρέσει το λευκό/μαύρο/κόκκινο barcode από το αμάξωμα του μονοθεσίου της και φέτος άλλαξε επίσημο το λογότυπό της, διότι κατηγορήθηκε ότι διαφήμιζε υποσυνείδητα την Marlboro.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ