top icon
Αγώνες

WRC: Από την βελγική κυβέρνηση εξαρτάται το Ράλλυ Ypres σύμφωνα με τον Yves Matton

Ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA Yves Matton παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως το Ράλλυ Ypres Βελγίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα, αρκεί οι τοπικές αρχές να διατηρήσουν τη στήριξή τους στον αγώνα.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχει στραφεί στον 7ο και προτελευταίο προγραμματισμένο γύρο της χρονιάς, που είναι το Ράλλυ Ypres Βελγίου στις 19-22 Νοεμβρίου. Η εξάπλωση του κορονοϊού και τα μέτρα που επιβάλλει το εκάστοτε κράτος καθιστούν τη διεξαγωγή των διεθνών αγώνων σε ερωτηματικό. Πάντως, ο Βέλγος Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, τονίζει πως η παρθενική εμφάνιση της χώρας του στο WRC δεν έχει λόγο να ακυρωθεί, εφόσον το βελγικό κράτος διατηρήσει τη στήριξή του προς τον αγώνα.

Άλλωστε, αγώνες ράλλυ διεξάγονται αυτή την περίοδο στο Βέλγιο, με παράδειγμα το Ράλλυ Aarova το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι Craig Breen-Paul Nagle με Hyundai i20 Coupe WRC. Επιπλέον, για τις 24-25 Οκτωβρίου έχουν ήδη προγραμματιστεί τα Ράλλυ Νότιου Βελγίου και Hemicuda, με τον Breen να συμμετάσχει στο πρώτο και τους Elfyn Evans-Scott Martin και Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, στον δεύτερο. Όσον αφορά στο Ράλλυ Ypres, οι προετοιμασίες για τον αγώνα συνεχίζονται κανονικά.

Ο Yves Matton, μίλησε στο DirtFish αναφορικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, τονίζοντας πως τα πάντα θα κριθούν από τη στάση της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Βέλγιο: “Ο αγώνας έχει την υποστήριξή τους και προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να μη διεξαχθεί. Είμαι αισιόδοξος, καθώς διοργάνωσαν έναν αγώνα (Aarova) και στο Βέλγιο, ο πρώτος αγώνας έγινε στα τέλη Αυγούστου. Δεν υπάρχει προθεσμία και γνωρίζουμε ότι δυστυχώς, σε αυτή την κατάσταση, τυχόν ακύρωση θα συμβεί λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα. Το μόνο που μπορώ να πω ότι προσπαθούμε, σε συνεργασία με τους διοργανωτές, να αποφύγουμε τυχόν απόφαση της κυβέρνησης. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση από τους διοργανωτές είναι πως ο αγώνας θα γίνει”.

Επιπλέον, ο Matton έδωσε το παράδειγμα του Ράλλυ Εσθονίας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμπαράσταση της εσθονικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Juri Ratas: “Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει υποστήριξη από την κυβέρνηση. Υπό νορμάλ συνθήκες, η Εσθονία δε θα μπορούσε να διοργανώσει τον αγώνα και αυτό εντέλει έγινε, χάρη στην κυβέρνηση και το Appendix S, κανονισμό της FIA αναφορικά με τη διοργάνωση διεθνούς αγώνα υπό τους περιορισμούς του COVID-19, που καταδείκνυε επακριβώς τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν. Επειδή οι αγώνες διεξάγονται με ασφάλεια και κανόνες, μπορούμε πηγαίνουμε σε χώρες που κανονικά, οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν έχουμε τη στήριξη των κυβερνήσεων, θεωρώ ότι οι αγώνες δε θα ακυρωθούν”.

Υπενθυμίζουμε, πως βάσει των υγειονομικών κανονισμών που ίσχυαν στην Εσθονία, οι άνθρωποι που ταξίδεψαν εκεί θα έπρεπε να απομονωθούν για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα, όμως χάρη σε ειδική συμφωνία για την οποία μεσολάβησε ο Πρωθυπουργός Juri Ratas, άπαντες έκαναν τεστ COVID στο αεροδρόμιο και απομονώθηκαν για 12 ώρες, μέχρις ότου να προκύψει το αρνητικό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ