Αγώνες WRC

WRC: Δεν αποκλείεται πρόωρο τέλος της χρονιάς στη Σαρδηνία

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, η πιθανότητα το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας να είναι ο τελευταίος γύρος της χρονιάς -παρόλο που οι προετοιμασίες για το Ράλλυ Ypres Βελγίου και οι διαπραγματεύσεις για ένταξη του Ράλλυ Monza στο WRC συνεχίζονται- δεν έχει αποκλειστεί.

Καθώς οι πρωταγωνιστές του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας πραγματοποιούν περάσματα από το shakedown -όπου ο Kalle Rovanpera είχε τη στιγμή του, τουμπάροντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος με το Toyota Yaris WRC και ενώ είχε σημειώσει προσωρινά τον ταχύτερο χρόνο- φήμες από το service park στο Alghero αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ιταλικός αγώνας, να είναι ο τελευταίος της σεζόν.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας αποτελεί τον 6ο γύρο της χρονιάς, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 19-22 Νοεμβρίου, με το ασφάλτινο Ράλλυ Ypres Βελγίου. Παράλληλα, η FIA και ο διοργανωτής του WRC, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το διοργανωτή του Monza Rally, για ένταξη του εορταστικού αγώνα στην ιταλική πίστα στο WRC, ως τελευταίου γύρου της χρονιάς. Ακόμη και αν αυτό δε συμβεί, είναι πιθανό το Monza Rally Show να αποτελέσει Promotional Event του θεσμού, όπως συνέβαινε παλαιότερα με το Ράλλυ Εσθονίας. Όπως και να 'χει, οι ομάδες έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως, η τελική απόφαση για το Monza Rally Show, να έχει ληφθεί πριν από την εκκίνηση του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας , αύριο (Παρασκευή 9 Οκτωβρίου) το πρωί.

Rally Ypres

H αγορά Grote στο κέντρο της Ypres, αποτελεί κάθε χρόνο το επίκεντρο του αγώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του DirtFish, τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, οι προετοιμασίες για το Ράλλυ Ypres συνεχίζονται κανονικά, με τους διοργανωτές να διαβεβαιώνουν πως δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού, αυξάνουν την πίεση αναφορικά με εκδηλώσεις στην περιοχή, όπως είναι για παράδειγμα ο ποδηλατικός Γύρος της Φλάνδρας, που άλλαξε διαδρομή και δε θα περάσει από την Αγορά Grote, που θα φιλοξενήσει το σέρβις παρκ του αγώνα, στην Ypres.

Monza Rally Show

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για ένταξη του Ράλλυ Monza στο WRC συνεχίζονται, όμως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία, αφού υπάρχει οικονομική απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όπως και να 'χει, ο χρόνος πιέζει, αφού οι ομάδες πρέπει να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, τουλάχιστον με την Monza, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τις στρατηγικές τους, αφού θυμίζουμε πως η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα ξεκινά αύριο το πρωί στις 08:50 ώρα Ελλάδος.

Σημειώνεται, πως μιλώντας στο DirtFish, o Sebastien Ogier ανέφερε ότι θεωρεί δύσκολη τη διεξαγωγή του βελγικού αγώνα, αφού ακόμη και αν αυτή προχωρήσει, πιθανώς να υπάρξουν δυσκολίες στην πρόσβαση από ομάδες και οδηγούς άλλων χωρών, αφού για παράδειγμα άνθρωποι από τη Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Βέλγιο.

Η οριστική απόφαση για το Ράλλυ Monza αναμένεται πολύ σύντομα, πιθανώς και εντός της ημέρας, ενώ οι προετοιμασίες για το Ράλλυ Ypres, συνεχίζονται κανονικά. Όπως και να ΄χει, ακόμη και αν το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας είναι ο τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν, αυτό είναι απίθανο να το γνωρίζουμε το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, όταν και θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου