Αγώνες WRC

WRC: Επανέρχεται το Σεπτέμβριο το Ράλλυ Σαρδηνίας;

Οι εξελίξεις αναφορικά με τη συνέχεια του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τρέχουν, με τις τελευταίες -ανεπίσημες- πληροφορίες να αναφέρουν πως θεωρείται πιθανή η διεξαγωγή του Ράλλυ Σαρδηνίας, τον Σεπτέμβριο.

Μετά από μπαράζ ακυρώσεων -αρχικά το Ράλλυ Σαφάρι , έπειτα το Ράλλυ Φινλανδίας και εσχάτως το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας- προέκυψαν και πληροφορίες που αφορούν σε πιθανή διεξαγωγή αγώνων. Ο λόγος για το Ράλλυ Σαρδηνίας, που σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του WRC είναι το Ράλλυ Τουρκίας, στις 24-27 Σεπτεμβρίου. Ακόμη δεν έχει καταστεί σαφής η ακριβής ημερομηνία για την οποία σχεδιάζεται το Ράλλυ Σαρδηνίας, εφόσον αυτό διεξαχθεί, ωστόσο τα ιταλικά ρεπορτάζ αναφέρονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μια πιθανή λύση, θα ήταν η πραγματοποίηση των αγώνων σε Σαρδηνία και Τουρκία με κενό μίας ή δύο εβδομάδων, αφού άλλωστε η διεξαγωγή ράλλυ back-2-back, έχει ήδη προταθεί και εξετάζεται από τη FIA και τον WRC Promoter.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, το βράδυ η ιταλική Ομοσπονδία (ACI Sport) θ συνέντευξηα διοργανώσει, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC, Oliver Ciesla, όσο και ο Ιταλός επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η ρήση πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, που στην προκειμένη περίπτωση θα αφορά σε διεξαγωγή του Ράλλυ Σαρδηνίας, κάτι που τονίζουμε πως ακόμη δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση.

Υπενθυμίζουμε, πως μετά το ξέσπασμα του COVID-19, αλλά και την ένταση με την οποία ο κορονοϊός χτύπησε τη γειτονική μας Ιταλία, το Ράλλυ Σαρδηνίας ήταν από τα πρώτα που αναβλήθηκαν, αφού είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα, 4 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ματαιωθεί για φέτος τα Ράλλυ Πορτογαλίας, Σαφάρι, Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας. Ακόμη, έχει αναβληθεί το Ράλλυ Αργεντινής, που όπως και το Ράλλυ Ιαπωνίας (19-22 Νοεμβρίου) αυτή τη στιγμή θεωρείται δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι ρευστή και τα δεδομένα, διαφοροποιούνται ημέρα με την ημέρα. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι...

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου