top icon
Αγώνες

WRC: Ορατό ενδεχόμενο να μην υπάρχει αγώνας στην Αμερική το 2021

Ο χρόνος περνά και οι πιθανότητες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ να μην ταξιδέψει στην αμερικανική ήπειρο την επόμενη χρονιά, αυξάνονται.

Η πανδημία του COVID-19 έχει επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλον τον πλανήτη, επηρεάζοντας άμεσα και το WRC. Παράλληλα με τον σχεδιασμό του υπολοίπου της φετινής χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη 5 αγώνες σε Ευρώπη και Ασία (Εσθονία, Τουρκία, Σαρδηνία, Γερμανία, Ιαπωνία), ενώ τη θέση “αναπληρωματικού” έχουν λάβει τα Ράλλυ Ypres Βελγίου και Κροατίας, σε κρίσιμο στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός και για την επόμενη σεζόν.

Ήδη, ενόψει 2021 έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία στο θεσμό 9 αγώνων, ο ακριβής αριθμός των οποίων μένει να αποσαφηνιστεί. Η οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, έχει φέρει ανάγκη αλλαγής των σχεδίων, αλλά και του προγραμματισμού για τη συνέχεια. Οι συζητήσεις για την ακριβή δομή του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ συνεχίζονται,  καθώς FIA και διοργανωτής του θεσμού προσανατολίζονται σε πρωτάθλημα 12 αγώνων, την ώρα που οι ομάδες προτιμούν τους 10, αφού θα πρέπει να δαπανήσουν πόρους και στην εξέλιξη των αυτοκινήτων προδιαγραφών 2022.

Rally Argentina

Καθώς ο καιρός περνάει, με το 2020 να έχει ήδη περάσει στο δεύτερο μισό του, η κλεψύδρα για τους αγώνες που θα βρεθούν στο πρόγραμμα του 2021, έχει αρχίσει να αδειάζει. Από το προκαταρκτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες, ξεχωρίζει η απουσία αγώνων στην αμερικανική ήπειρο, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή του Promoter του WRC, έχει ζωτική σημασία για το θεσμό, λόγω της δυναμικής της.  Υπενθυμίζουμε, πως το φετινό Ράλλυ Μεξικού διακόπηκε μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας, όντας ο τελευταίος αγώνας που πραγματοποιήθηκε πριν το lockdown. Ακόμη, το Ράλλυ Χιλής είχε ήδη ματαιωθεί, ενώ η διεξαγωγή του Ράλλυ Αργεντινής δεν κατέστη εφικτή. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ράλλυ Μεξικού, οι διοργανωτές θα πρέπει να γνωρίζουν αν θα διοργανώσουν τον αγώνα, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, γεγονός που δείχνει πως τα περιθώριά τους, στενεύουν.

Ο διευθυντής του Ράλλυ Μεξικού, Patrick Suberville, μίλησε στο DirtFish, το οποίο εδρεύει στην Αμερική, ενώ χαρακτήρισε “μεγάλο θέμα” τη μη ύπαρξη αγώνα στην αμερικανική ήπειρο, το 2021: “Αυτή τη στιγμή, κανείς δε γνωρίζει τι επιφυλλάσσει το μέλλον, είτε οικονομικά είτε από πλευράς της πανδημίας του COVID-19. Υπό αυτές τις περιστάσεις, απλά δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Promoter και τη FIA για την επόμενη χρονιά. Θα δούμε τι θα γίνει, όμως θα ήταν μεγάλο θέμα αν δεν είχαμε αγώνα σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού”.

Rally Chile

Επιπλέον, ο Suberville τόνισε πως το ενδεχόμενο επιστροφής του rotation αγώνων, που είχαμε δει και στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, θα πρέπει να αποκλειστεί: “Το 2009, όταν είχαμε για τελευταία φορά το rotation, έπρεπε να διοργανώσουμε το Rally of Nations, αγώνα με επίκεντρο τη Leon, ώστε να διατηρήσουμε την εμπλοκή χορηγών και συνεργατών. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων που εργάζονται στο ράλλυ κάθε χρόνο και δε μπορούμε να εκπαιδεύουμε νέους κάθε δύο χρόνια. Να κρατήσεις τους χορηγούς όταν ο αγώνας γίνεται ανά δύο χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο, πρακτικά θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα στη διεξαγωγή του αγώνα. Όλοι γνωρίζουμε πως δε λειτουργεί και αν η FIA και ο promoter θεωρούν πως αυτό είναι το μέλλον, τότε εμείς θα βρεθούμε εκτός”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ