12 Ιουλ 2017

Ανανεωμένη Skoda Octavia από 16.900 ευρώ

Ξεκίνησε η διάθεση της ανανεωμένης Skoda Octavia στη χώρα μας, με την τιμή της βασικής έκδοσης (1.0 ΤSI Active των 116 ίππων) να ορίζεται στα 16.900 ευρώ.

Το νέο εμπρός τμήμα του δημοφιλούς μοντέλου της Skoda περιλαμβάνει φαρδύτερη μάσκα και νέους προβολείς. Οι φαρδύτεροι αεραγωγοί, με κυψελωτή δομή στο νέο προφυλακτήρα, δημιουργούν μία πιο δυναμική εμφάνιση που αυξάνει την αναγνωρισιμότητα. Προαιρετικά, διατίθενται προσαρμοζόμενοι εμπρός προβολείς (AFS) με τεχνολογία full-LED. Τα πίσω φώτα LED διατίθενται σε δύο εκδόσεις και με σχήμα C υιοθετούν μία ομοιόμορφη φωτεινή επιφάνεια. Η αναβαθμισμένη Octavia είναι μεγαλύτερη σε μήκος κατά μερικά χιλιοστά, ενώ το πλάτος του πίσω μετατροχίου έχει αυξηθεί κατά 20 ή 30 χλστ, ανάλογα με τον κινητήρα και τον πίσω άξονα. Η εργονομία στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών και των χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού (A/C) έχει βελτιωθεί. Διακριτικές μονάδες φώτων στις πόρτες προσφέρουν εσωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος, που μπορεί να ρυθμιστεί σε μία από δέκα διαφορετικές αποχρώσεις.

Η γκάμα μηχανικών συνόλων αποτελείται από δύο βενζινοκινητήρες TSI, τρεις diesel TDI και έναν CNG, οι οποίοι συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 110 PS έως 184 PS. Ο 1.4-l G-TEC με 110 PS είναι ένας πολύ οικονομικός κινητήρας σχεδιασμένος για χρήση με φυσικό αέριο. Εκτός από τα μηχανικά κιβώτια, διατίθενται κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG έξι ή επτά σχέσεων για όλους σχεδόν τους κινητήρες. Η ŠKODA προσφέρει τετρακίνηση για το 2.0 TDI. Το προαιρετικό σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC) αναβαθμίζει περισσότερο το πλαίσιο, ενώ ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το χαρακτήρα της ανάρτησης επιλέγοντας το προφίλ Comfort, Normal ή Sport. Όλα τα μηχανικά σύνολα πληρούν τα πρότυπα Euro 6. Οι κινητήρες TSI χρησιμοποιούν υπερσυμπιεστή και άμεσο ψεκασμό βενζίνης. Ο μικρότερος σε χωρητικότητα κινητήρας της γκάμας αποδίδει 116 PS, είναι τρικύλινδρος 1.0-l TSI και διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο DSG.

Ο ισχυρότερος κινητήρας diesel των 184 PS διατίθεται μόνο με τετρακίνηση, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο κιβώτιο DSG. Το σύστημα τετρακίνησης προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην πρόσφυση και την ασφάλεια των Octavia (RS) και Octavia Combi (Scout), έχοντας συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλό βάρος. Βασικό στοιχείο του συστήματος είναι ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης, που τοποθετείται μπροστά από τον πίσω άξονα. Η μονάδα ελέγχου υπολογίζει συνεχώς την κατανομή της ιδανικής ροπής για τον πίσω άξονα. Η απόκτηση της νέας Octavia μπορεί να γίνει και μέσω των νέων προγραμμάτων Skoda Clever Plan, που προσφέρουν 4 χρόνια εγγύηση, 4 χρόνια ασφάλεια, 4 χρόνια service και 4 χρόνια οδική βοήθεια.

Στα επισυναπτόμενα αρχεία pdf στο τέλος του παρόντος άρθρου μπορείτε να βρείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον εξοπλισμό και τον πλήρη τιμοκατάλογο της ανανεωμένης Octavia.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: