Αγορά Ειδήσεις

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 στην Ελλάδα – τιμές

Ξεκινά και στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η εμπορική διάθεση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen, του ID.3.

Το ID.3 είναι το πρώτο από τη σειρά μοντέλων της Volkswagen που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB). Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι συγκρίσιμες με του Golf ενώ ο κύκλος στροφής μόλις 10,2 μέτρα, αντίστοιχος του up!. Χωρίς κεντρικό τούνελ και με εσωτερικό σχεδιασμό Open Space το ID.3 προσφέρει χώρους και σίγουρα είναι ένα νέο σημείο αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία. Το ID.3 διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας. Η βασική έκδοση διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 45 kWh και προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας –σε όλες τις περιπτώσεις εγκατεστημένος στον πίσω άξονα– παράγει ισχύ 93 ή 110 kW (126 ή 150 PS, αντίστοιχα). Η μεσαία μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 58 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 107 ή 150 kW (146 ή 204 PS). Τέλος, η μεγαλύτερη μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 77 kWh και η αυτονομία φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα κατά WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS).

ID.3 1ST Edition

Και στη χώρα μας, το ID.3 ξεκινά την εμπορική του καριέρα με το λανσάρισμα μίας ειδικής έκδοσης με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με την ονομασία ID.3 1ST Edition, που δημιούργησε η Volkswagen ειδικά για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα ενός τόσο σημαντικού μοντέλου για την αυτοκίνηση. Το ID.3 1ST Edition βασίζεται στη μπαταρία με χωρητικότητα 58kWh και την αναβάθμιση απόδοσης που χαρίζει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 7,3 δλ. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS), με τη ροπή να έχει τη μέγιστη, εντυπωσιακή τιμή των 310 Nm από μηδενικές στροφές (χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) ενώ η αυτονομία φτάνει τα 420 χιλιόμετρα (κατά WLTP).

ID.3 1ST Edition

Το ID.3 1ST Edition είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, τις ID.3 1ST, ID.3 1ST Plus και ID.3 1ST Max, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα (δείτε τις τιμές του ηλεκτρικού μοντέλου στη Γερμανία). Η Kosmocar-Volkswagen ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής της ειδικής λανσαρισματικής έκδοσης ID.3 1ST Edition, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, οι οποίες ξεκινούν από 39.600 €. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τιμή αυτή δεν έχει συνυπολογιστεί το ποσό επιδότησης που προβλέπει το νομοσχέδιο περί ηλεκτροκίνησης που ψηφίστηκε πρόσφατα και το οποίο στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης ποικίλλει από 4.790 έως 5.999 €. Οι προτεινόμενες τιμές για τις τρεις εκδόσεις εξοπλισμού του ID.3 1ST Edition παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

VW ID.3

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της νέας εποχής για τη μάρκα και ειδικά για το λανσάρισμα του ID.3 1ST Edition στην Ελλάδα, η Kosmocar-Volkswagen προσφέρει μαζί με το αυτοκίνητο, χωρίς καμία επιβάρυνση και με δωρεάν εγκατάσταση, έναν οικιακό φορτιστή (Wallbox) με ισχύ 11 kW, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο Lan & Wi-Fi για Over the Air απομακρυσμένο έλεγχο μέσω ειδικής εφαρμογής (app) και αναβαθμίσεις λογισμικού, για όλες τις παραγγελίες μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.


Εκδόσεις εξοπλισμού


ID.3 1ST

Ζάντες αλουμινίου "East Derry" 7.5J x 18

Διχρωμία με μαύρη οροφή

Προβολείς LED με λειτουργία φωτισμού στροφής

Front Assist / Lane Assist / Pre Crash

Επικοινωνία Car2X / "Dynamic Road Sign Display"

"Emergency Steering Assist"

Ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου DAB+

Σύστημα πλοήγησης "Discover Pro"

Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, θερμαινόμενο

Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ξεχωριστά ρυθμιζόμενα

Υποβραχιόνια εμπρός καθισμάτων / Οδηγού - Συνοδηγού

Adaptive cruise control (με "follow-to-stop") και speed limiter


ID.3 1ST Plus

Επιπρόσθετα του ID.3 1st :

Ζάντες αλουμινίου "Andoya" 7.5J x 19

BiColor- τόξο οροφής σε "Silver glossy"

Προβολείς IQ LED Matrix με δυναμική ρύθμιση δέσμης

Πίσω φώτα τεχνολογίας LED με δυναμικό φωτισμό

Εσωτερικός φωτισμός Ambient 30 χρωμάτων

Επένδυση καθισμάτων σε ύφασμα "Flow" σε συνδυασμό με micro fleece "ArtVelours"

Ασύμμετρα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα με κεντρικό υποβραχιόνιο

Keyless Access - Σύστημα κλειδώματος / ξεκλειδώματος και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί

Κάμερα οπισθοπορείας "Rear View"

2 θύρες USB-C για φόρτιση στο πίσω μέρος


ID.3 1ST Max

Επιπρόσθετα του ID.3 1st Plus :

Ζάντες αλουμινίου "Sanya" 7.5J x 20

Πανοραμική ηλιοροφή

Head Up Display (Επαυξημένης Πραγματικότητας - Augmented Reality)

Comfort Travel Assist με Emergency Steering Assist

Side Assist : Σύστημα προειδοποίησης οδηγού για ύπαρξη οχήματος στο τυφλό σημείο

Εμπρός καθίσματα με ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης και λειτουργία μασάζ

Comfort telephony με LTE και ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου


ID.3 1ST

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου