Ακρόπολις

Μια εικόνα όπως αυτή από τους δρόμους που βελτιώνονται αρκεί ώστε να πέσεις με τα μούτρα στα πλήκτρα. 

Από τη μία, η αγωνία των οργανωτών, που πλημμυρίζει από δημιουργικό άγχος, χωρίς να αφήνει περιθώρια στην άγνοια κινδύνου. Από την άλλη, η προσπάθεια των αγωνιζομένων να συμπληρώσουν το μπάτζετ και να ολοκληρώσουν τις δοκιμές σε ένα περιβάλλον που κάθε φορά που περνάς θέλεις ξανά και ξανά, διορθώνοντας και βελτιώνοντας. Ξέρεις, άλλωστε, πως εκεί, σε τέτοια γιορτή, δεν αποστηθίζεις, αλλά δημιουργείς και βασίζεσαι στο ρυθμό, οπότε προκύπτει και η διαφορά. 

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για οργανωτή, αθλητές, τεχνικούς και, κυρίως, για τον θεατή. Πρόκειται για ιεροτελεστία, και απαιτεί ειδική προετοιμασία, που αντικατοπτρίζεται στο αποτέλεσμα. Όλοι θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, και ο καθένας στο χώρο του δεν ασχολείται με τυπικές προδιαγραφές που συνδέονται με το πού προσμετράει. Στην οργάνωση ξέρουν ότι έχουν την ευθύνη ενός Ακρόπολις που έγραψε ιστορία χάρη στην ΕΛΠΑ και έμεινε ζωντανό χάρη στην ΟΜΑΕ, και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ο καλύτερος όχι απλώς του Ευρωπαϊκού, αλλά και του Παγκόσμιου. Έτσι έμαθαν, έτσι πορεύονται, και οι «μυρωδιάδες» που διοικούν το ξέρουν, το αναγνωρίζουν, το σέβονται, και καταθέτουν μέταλλο και ψυχή αντίστοιχα με τα δικά μας, τα καλά σκονισμένα, τρομάρα μας. 

Την ίδια ώρα, οι αθλητές μας πάνε να «πολεμήσουν» ο καθένας στο επίπεδό του, αφού ξέρουν πως θα καταθέσουν διαπιστευτήρια και ψυχή μπροστά σε αυστηρούς που ξέρουν, και σε νεότερους που θα προκύπτουν ευκαιριακά, και απαιτείται να παραμείνουν με το ενδιαφέρον τους στην κορυφή. Το μπόλιασμά τους θα αναβαθμίσει ευρύτερα. Η αποστολή τους, μάλιστα, έχει και ηρωικό χαρακτήρα, αφού δεν υπάρχουν υπηρεσιακά οχήματα και δυνατές χορηγίες, που αφήνουν περιθώρια για πολυτέλειες συνδεδεμένες με οριακές καταστάσεις. 

Οι θεατές, άλλωστε, είναι οι Πρωταγωνιστές αυτής της «εθνικής γιορτής». Η παρουσία τους και ο τρόπος τους κρατούν ζωντανή την ιστορία του αγώνα και δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Τους οφείλουμε, λοιπόν, και είναι αυτονόητες η άψογη ενημέρωση και οι ιδανικές συνθήκες παρακολούθησης, και όχι μόνο. 

Τα ξαναλέμε άμεσα. Ακρόπολις είναι αυτό._ «Στρατισίνο»

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου