Η ανάγκη του κόσμου να δει κάτι...

... κάτι να γίνεται, κάτι να κινείται, κάτι να εντυπωσιαστεί στην τελική, σε μια Ελλάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει βαλτώσει. Όλα αυτά οδήγησαν χιλιάδες κόσμου στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος τις προηγούμενες ημέρες, και -όχι άδικα- οι περισσότεροι έμειναν/μείναμε με το στόμα ανοιχτό!

Τέλη Ιουνίου 2016 λοιπόν και το πάρκο Σταύρος Νιάρχος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με τέσσερις ημέρες (και νύχτες) γεμάτες από εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια «μικρογραφία» του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα, με την κωδική ονομασία «Metamorphosis - To ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», ξεκινούσε από το απόγευμα και διαρκούσε έως το ξημέρωμα -σήμερα στις 04:00 γράφτηκε ο εντυπωσιακός επίλογος-, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νύχτα μέρα, αφού αυτός ήταν και ο σκοπός των υπευθύνων, και τον πέτυχαν στο 101%! Μουσική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, αθλητισμός, περιβάλλον, δημιουργικά εργαστήρια, ολονύχτιες προβολές, τέχνη, μαγεία και πολλά άλλα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων αλλά και όσων έλειπαν, αφού τα social media, και όχι μόνο, γέμισαν επιτέλους και με κάτι διαφορετικό -φτιαγμένο από το μέλλον- για το σήμερα!

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα άγχη να μας ζώνουν... Άραγε, θα μείνει έτσι όπως το απολαύσαμε τις προηγούμενες μέρες; Πόσο εύκολα θα γεμίζει η κορυφαία Λυρική Σκηνή από τους Έλληνες της παραλιακής; Θα χρησιμοποιήσουμε την πρωτοποριακή και απίστευτα ενημερωμένη βιβλιοθήκη του; Σε λίγα χρόνια θα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση-στολίδι ή θα είναι βρόμικο και μαραζωμένο, όπως πολλά από τα απέναντί του, πρώην ολυμπιακά και νυν έργα-σκουπιδότοποι;

Ας μη μιζεριάζουμε και μαυρίζουμε όμως με το «καλημέρα». Κάτι εντυπωσιακό έγινε στην πόλη μας, και οφείλουμε να το στηρίξουμε και να το προστατεύσουμε, είτε ανήκει σε ιδιώτη είτε στο Δημόσιο. Πάνω απ' όλα ανήκει σε εμάς και μας αλλάζει επίπεδο, αν το σεβαστούμε όπως του αρμόζει..._ Μ. Σαλ

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου