top icon
Blog

Αυτό, αυτό είναι σωστό!

«Ω Σώκρατες», λοιπόν, και οι ελληνικοί αγώνες απέκτησαν κυβερνήτη, πρωταθλητή.

Είναι ορθόδοξος ο 45χρονος Σωκράτης Τσολακίδης. Σπάνια περίπτωση μαχητή, λάτρης του «ένας εναντίον όλων» και κόντρα στη λογική. Στα νιάτα του φοίτησε στο πεζοδρόμιο, ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό και πήρε ντοκτορά από γερμανική σχολή, πλέον με συμμετοχή και στα σαλόνια, όποτε αυτό απαιτείται. Απλός άνθρωπος και συνεπής, σε συνδυασμό με το καλά δουλεμένο του μυαλό. Δε μασάει, ταξιδεύει με το Atos ή με υπηρεσιακό κασόνι, ενώ οδηγεί Porsche. Αυστηρός και δημιουργικός, άρρωστος με τη δουλειά του, ενώ διδάσκει σεμινάρια με τίτλο «οικογένεια». Ιαπωνική η μενταλιτέ του σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων. Σε εμπιστεύτηκε, είσαι δίπλα του, σε στηρίζει, δεν ξέρει πώς να σε ρίξει, ενώ σου γυρίζει και την πλάτη με το χαμόγελο της σιγουριάς. Τον πρόδωσες; Το «Χ» δε σβήνει και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Δεν τίθεται θέμα ότι το κούρασε, το παίδεψε για να στηρίξει τον εξαιρετικό συνεργάτη του στον ΑΟΘ κ. Νικόλα Παυλίδη στο ΔΣ της ΟΜΑΕ, αλλά και στη συνέχεια. Ώστε ο ίδιος να δεχτεί και να αναλάβει την ΕΠΑ. Δικαίωμά του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ιερό καθήκον με «εν λευκώ» την εντολή, οπότε και θα επιλέξει ωραίους, ΝΕΟΥΣ και καθαρούς ανθρώπους δίπλα του στην ΕΠΑ, γιατί αυτός είναι ο Σώκρατες. Το κάνει στον ΑΟΘ και κυρίως στη ζωή του.

Tsolakidis

Με καθαρές, ωραίες γραμμές, αλλά και το απαραίτητο παντιλίκι με σεβασμό στο θεατή, στην κοινή γνώμη – άσκηση που ελέγχει με μαεστρία. Είτε είναι καλή η άσφαλτος, όπως προκύπτει στην οικογένεια Τσολακίδη, σε επίπεδο Σωκράτη, αλλά και σε πλήρη σύνθεση. Είτε στο γλιστερό, σε άσφαλτο ή χώμα στους αγώνες και στη ζωή, όντας με φυσική κατάσταση «Τσολακίδη» και κοντρόλ Σωκράτη. Μια από τα ίδια, λοιπόν, σε τρόπο, οπότε και γράφει χρόνους κορυφής ξεφεύγοντας από τις κακοτοπιές. Άλλοτε ευθυγραμμίζει και κόβει ίσια, άλλοτε ελίσσεται σε πτήση χωρίς πρόσφυση, προβλέποντας από πριν το πάτημα στο χάσιμο, αλλά και την προσγείωση.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα χορέψουν στο ρυθμό του αν πράγματι τον θέλουν και δε θα χορέψει, ενώ «γελάνε τα τσιμέντα» με το μίζερο plan B που έχουν στο ψυγείο.

Ο μαέστρος, όπως είναι ο «Σωκ», με προσωπικότητα και εμπειρία στη διαχείριση και ανθρώπων, δίνει το ρυθμό και είστε καταδικασμένοι να ακολουθήσετε αν θέλετε να επιβιώσει η ανισορροπία, όπως εκφράζεται στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Onboard από την Ε.Δ. Λιβάδι

Μπλέξατε «αγαπητοί»…

Δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε, ενώ έχουμε αμφιβολίες αν είστε σε θέση να τον αξιοποιήσετε. Στριμωχτείτε και μείνετε κρυμμένοι πίσω από φτηνές κουρτίνες, παρακολουθώντας από την κλειδαρότρυπα. Δεν προκύπτει το «κουμάντο» που ονειρεύεστε εσείς που επιλέξατε τον comandante με κομάντο δίπλα του.

Tsolakidis

Βλέπετε, έχει την τέχνη να διαχειριστεί και τα ασυμβίβαστα που εσείς θα θυμηθείτε όταν αγριέψει και σας αφήσει εκτός «κουμάντο», κρατώντας και τα κακομαθημένα τσιράκια του χώρου μακριά από το μέλι. Τότε, στα ζόρια, θα θυμηθείτε και την απόσταση και το «λείπεις συχνά Σωκράτη μου» θα προκύψει ως σκέψη, αλλά δεν θα εκφραστεί μέσω της τσιριχτής φωνής της διαπλοκής. Το εκμηδενίζει λοιπόν το Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ενώ βγάζει σπυριά με την ίντριγκα και τις φτηνές όσο και ύπουλες συμμαχίες. Προσέξτε τον. Καθαρή η φάτσα του. Μηδέν σπυριά και ελάχιστες, διακριτικές ρυτίδες, που προδίδουν ειδικές διαδρομές. Δεν αφήνει να προκύψουν πληγές, έχοντας ασπίδες ζωής, όπως είναι η οικογένειά του και οι φίλοι τους.

Η οικογένεια του λάμπει και η ποιότητά της αντικατοπτρίζεται περίφημα στο καθαρό βλέμμα της υπέροχης «συνοδηγού» του και στο ωραίο και υγιές «πάτημα» των παιδιών τους. Γεγονός ότι θα σεβαστεί με υπομονή, εσάς, τους λάτρεις των συσκέψεων στα υπόγεια, που πικράνατε ακόμα και τον κολοσσό, τον Ζορό, και τώρα τον παρακαλάτε για την τσόντα-σωσίβιο. Έτσι χοντρικά και στο φλου, με την αξιοπρέπεια στο μηδέν, ενώ νομίζετε ότι ξεκόψατε αφού προδώσατε και ανθρώπους που εκτιμάει και παραδέχεται.

Tsolakidis

Με την ευκαιρία, αναρωτιέται κανείς, πόσες φορές συγχωρεί ο Ηλιόπουλος (ο Μάριος) τους προδότες – για πάντα προδότες. Το κάνει και ο Χαλιβελάκης (ο Ρον) αυτό. Είναι δείγμα Ανδρών θα πείτε. Όταν όμως έχεις να κάνεις με ανθρώπους, που απλά έχουν αδυναμίες. Δεδομένο πως και ο Δημήτρης Μιχελακάκης προδόθηκε, αδικώντας και τον εαυτό του και τη διαδρομή του.

Η υπομονή όμως έχει τα όριά της και μέσα από αυτό το πρίσμα, και αφού χάθηκε η ευκαιρία ώστε να ζήσουμε σύγχρονους ελληνικούς αγώνες με Μάριο Ηλιόπουλο-Σωκράτη Τσολακίδη, δηλαδή με Ζορό-Μπάτμαν σε 600άρι WRC για Rally Cross, όπως είναι το σύνολο των αγώνων, στηρίζουμε το χώρο μας. Στηρίζουμε το έργο αυτής της ΕΠΑ-Σωκ με την ψυχή μας, αλλά και με ουσία στο χαρτί, ξεπερνώντας τα λάθη, αισιόδοξα και με χαμόγελο. Μακριά από εμάς οι βρεγμένες καρέκλες που θέλουν χρόνο για να στεγνώσουν, αλλά και οι ανίερες συμμαχίες με τρόπο ζωής την προδοσία ακόμα και ευεργετημένων. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μας οφείλει να στηρίξει, σκοτώνοντας την πίκρα του και ελέγχοντας την αδικία που τον πνίγει, ακολουθώντας την οδό Ψαρράκου, ταγμένη στο «δημιουργώντας» που λείπει.

Onboard από την Ε.Δ. Παλαιόχωρα

Η συναίνεση…

Θέλει το χρόνο της. Η εμπάθεια πεινασμένων για εξουσία πλήγωσε και πληγώνει και ακόμα δεν είναι διαχειρίσιμη η ήρεμη διάσταση της επόμενης μέρας. Σημαντικό να λάμψει ο χώρος και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη που έλειψε με λάθη όλων μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ Στρατισίνο

ΥΓ.: Ήταν 1984. Με τον Τζίγγερ συναντηθήκαμε στο γραφείο του στον Πειραιά. Τότε ήταν 22 ετών ο κ. Γιάννης και ούτε 30 η αφεντιά μου. Με ρώτησε ευθέως -όπως τον χαρακτηρίζει- πώς είναι δυνατόν να είμαι πρόεδρος του ΣΟΑΑ, μέλος της ΕΘΕΑ, οδηγός της Nissan και να περιγράφω αγώνες σε 4Τ. «Εσύ θα βρεις το πού και πότε και πώς τρακάρει και δε στηρίζει όλο αυτό» του απάντησα…

«Μείνε στο γκάζι champion και κάντο όπως ξέρεις, σκοτώνοντας τη μιζέρια».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ