top icon
Blog

Φως στο τούνελ

Σχόλιο του Σ.Χ. με αφορμή το rotation στο αρχικά άστοχο rotation της κυβέρνησης και με την ευκαιρία την ορκωμοσία του Νίκου Χαρδαλιά και της ομάδας του…

Ξεχωρίζει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, ο Ιαβέρης Junior για το χώρο μας, ο Ιαβεράκος για εμάς τους πολύ παλιούς. Μαθητές του μπαμπά του, θρύλος ο Τάσος που ξεπερνάει τις ειδικές διαδρομές, ότι τον κατατάσσει σε μοναδικό.

Ξεχωριστός ο Κωνσταντίνος και θα συμπορευτούμε μαζί του και δεν θα προβάλουμε το παλμαρέ του, με αυτό της ζωής του-ειδική διαδρομή, να ξεπερνάει την αγωνιστική, που άλλωστε ως Έλληνες θα βρούμε το τετακέ για να αμφισβητήσουμε.

ιαβέρης

Ο Junior και οι άλλοι…

Βαριά η ευθύνη του Χαρδαλιά στην αξιοποίηση του, στον τομέα που του ανέθεσε να υπηρετήσει όπως είναι η οδική ασφάλεια. Ο Χαρδαλιάς σήμερα και επιτέλους ξανά πραγματικά ενεργός, καλείται να λάμψει και ως σύγχρονος μάνατζερ και αν κρίνω και από τον φίλο μου Στρατηγό Μανώλη Σφακιανάκη έχει την ομάδα που απαιτείται τουλάχιστον σε τομείς που ξεπερνούν τις λεζάντες, τα κουστούμια και τη φασαρία στο περιβόητο Instagram.

Πολύ το λάδι και μακάρι να μην τους κάψει, αλλά να λειτουργήσουν σεμνά και με σοφία στην Περιφέρεια κλειδί για την εξέλιξη του τόπου. Με έναν άλλο τρόπο πιο ευέλικτο σε σχέση με την κρατική μηχανή που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της. Σεμνά λοιπόν, ό,τι χαρακτηρίζει τον Μαρκουίζο όταν επικοινωνεί, ακριβώς όπως ο μπαμπάς του, αλλά και αποτελεσματικά μέσα από τον απαραίτητο εγωισμό που τους διακρίνει. Πρωταθλητές, τεχνίτες στο να κινούνται ακριβώς πίσω από το άρμα, να εμπνέουν και στο αποτέλεσμα και μόνο τότε, να καθρεφτίζεται και το δικό τους μέγεθος.

Ο Κωνσταντίνος έχει τσαμπουκά και πέρα από την αυτονόητη εντιμότητα με την υπογραφή Ιαβέρης, έχει ένα δικό του τρόπο να σπάει αυγά, να προσπερνάει χωρίς να δημιουργεί έριδες και προβλήματα και να προχωράει. Στοχευμένα και σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια, καταρχήν να διδάξει και στη συνέχεια να δημιουργήσει.

ιαβέρης

Τυχεροί ως Έλληνες…

Περιφερειάρχης είναι ο Νικόλας μας, ο Κυρ Νίκος, που κάποτε μας έπεισε ότι θα τον νικήσουμε τον εχθρό και τα καταφέραμε. Τότε που περιμέναμε κάθε απόγευμα να τον ακούσουμε. Μας την έλεγε, αλλά μας έπεισε. Συγκλονιστικός και πλήρωσε με την υγεία του, αλλά αυτόν θέλουμε ξανά στην τρελή καθημερινότητα μιας δύσκολης περιφέρειας ως χωμάτινη σκληρή ειδική διαδρομή. Στο επιτελείο του ο Junior Ιαβέρης, 40άρης πλέον, με συγκλονιστικές εμπειρίες που αρνείται να προβάλει για να μην προσβάλει τους συνοδοιπόρους του και κυρίως τον μπαμπά του και ευρύτερα την οικογένεια του.

Ο Χαρδαλιάς θέλει, ο Ιαβέρης μπορεί και αυτή η ομάδα εκεί είναι καταδικασμένη να προσφέρει και να μας προφυλάξει από τα ατυχήματα στους δρόμους που έχουν ξεφύγει και πλέον αφορούν όλο και πιο συχνά νέους που αποδεικνύονται απαίδευτοι.

Αποδεδειγμένα η πολιτεία δεν μπορεί. Έχασε την ευκαιρία της για την υπέρβαση με ασφαλείς μετακινήσεις, σε συνδυασμό με το ΡΑ στο WRC, στοχευμένο με μαεστρία έργο του Λευτέρη Αυγενάκη, σήμερα εκείνος στο Αγροτικό του και το έργο του για την κοινωνία, με αφορμή το ΡΑ, σε pause.

Η ευθύνη στην Περιφέρεια και καμία αμφιβολία ότι ο Χαρδαλιάς με οπλαρχηγό τον Ιαβέραρο μπορούν να παρασύρουν ομολόγους τους σε όλη τη χώρα και να γράψουν ιστορία υπεράνω διαδικασιών και αρμοδιοτήτων που δεν ταιριάζουν στο DNA αποφασισμένων να δημιουργήσουν και να αφήσουν το σωστό αποτύπωμα.

Σε τομέα που σώζει ζωές ότι αρνούνται να αντιληφθούν οι τυπικά αρμόδιοι που απλά χρησιμοποιούν την Οδική Ασφάλεια για να βολεύονται ημέτεροι. Αναρωτιέμαι αν έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους και πως κοιμούνται τα βραδιά αυτοί οι περιβόητοι αρμόδιοι, της Προστασίας (;) , της Παιδείας και των Μεταφορών, εκλεγμένοι ή διορισμένοι.

Καλό δρόμο παλίκαρε. Junior, κάντο όπως ξέρεις, φρενάροντας με το αριστερό καλλιτέχνη, για να θυμόμαστε ότι μας ξεπέρασες και να σε στηρίζουμε πάση δυνάμει._ Σ.Χ.

ιαβέρης

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ