top icon
Blog

Γιατί, Πρόεδρε;

Ο Σ.Χ. φοράει το κράνος του «Στρατισίνο» και σχολιάζει την επικαιρότητα, που μόνο θεωρητικά ξεφεύγει από το συνηθισμένο μας περιεχόμενο…

Παραδέχομαι Μητσοτάκη, γιατί πρόκειται για έναν σεμνό Έλληνα της διπλανής πόρτας, με άποψη για το τι γίνεται γύρω του και ακόμα παραπέρα, αξιοποιώντας και την αισθητική του, ενώ έχει γεννηθεί ευγενής. Σημαντικό ότι η μόρφωση και τα χιλιόμετρά του και σε διεθνή σαλόνια τον κράτησαν προσγειωμένο.

Είναι ένας από εμάς, Έλληνας, και κατεβαίνει ορόφους και σφίγγει χέρια γιατί έτσι γουστάρει, ενώ, όταν σπάνια είναι χαλαρός, θα χαμογελάσει ουσιαστικά. Ούτε για δημόσιες σχέσεις ούτε γιατί έτσι πρέπει, και πλέον δεν είναι τυχαία σχεδόν πάντα συνοφρυωμένος.

Θεσμικός

Πατριώτης και λάτρης των θεσμών, και εδώ πρόκειται για μια συνέπεια που δε θα βρεις σε πολιτικό. Δε γνωρίζω, αλλά το πιθανότερο, θα του είπαν οι ειδικοί: «Πάμε τώρα εκλογές, το Σεπτέμβριο, σημειολογικά μετά το Ράλλυ Ακρόπολις, που το έφερες για να μείνει, ημερομηνία ώστε να πάρουμε ακόμα ένα Πρωτάθλημα. Με φαγωμένα λάστιχα, χωρίς αφήγημα παλεύουν οι άλλοι»…

Εκτίμησή μας είναι ότι ο ίδιος επέλεξε να εξαντλήσει την τετραετία ακολουθώντας τη θεσμική εντολή και να διεκδικήσει το αυτονόητο στα δικά μου μάτια, όπως είναι η αυτοδυναμία, νωρίς το 2023. Χάρη κάνει στους αντιπάλους του, αφού ο χρόνος φθείρει, αλλά σε κάθε περίπτωση, καταθέτει αυτοπεποίθηση πρωταθλητή, ό,τι πρέπει να χαρακτηρίζει τον ηγέτη, όπως είναι ο Κρητίκαρος πρωθυπουργός μας.

Η απορία…

Πρόκειται για απλοϊκό ερώτημα, μακριά από αναλύσεις ειδικών περί της ενεργειακής κρίσης που θα μας στείλει στα τάρταρα, και άλλα σχετικά. Άλλωστε, δε λείπουν τα σοβαρά πλήκτρα για την εξαιρετική ενημέρωση, όπως είναι του δικού μας ανθρώπου, του κ. Κώστα Υφαντή. Ένας έντιμος και χαμηλών τόνων professor, που μιλάει απλά ελληνικά, μακριά από την ξύλινη γλώσσα των αναλυτών.

Τα απλά ελληνικά, τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και ο πρωθυπουργός, και οι απορίες έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, συνδεδεμένη με το αλλοπρόσαλλο της τιμής των καυσίμων. Κομμάτι της ζωής πολλών για την εργασία τους, που ξεπερνάει μάλιστα το «σπίτι-γραφείο-σπίτι», και τέτοια εποχή μέχρις εκεί. Δεν προκύπτει σήμερα διασκέδαση οδηγώντας. Προσθέτοντας μάλιστα ό,τι στενοχωρεί και εκνευρίζει, μας ενοχλεί το σχόλιο ξένων που μας επισκέπτονται και σχολιάζουν αρνητικά το κόστος των καυσίμων στην Ελλάδα.

Κάποιος, κάποιοι μας έχουν προδώσει εδώ, και απαιτείται μια απλή, έντιμη και φιλελεύθερη εξήγηση ως απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί, μωρέ Σ.Χ., έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη;», «Γιατί ο Άδωνις δεν έβαλε όρια στον τιμοκατάλογο των καυσίμων;», κ.ά. αντίστοιχα, απλά και κατανοητά, που δεν καλύπτονται από τις σοβαρές για κάποιους παροχές.

Fuel - Petrol - Diesel - Τιμές καυσίμων - Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Με γεγονός πως απευθύνεσαι σε μια κυβέρνηση όπου αρκετοί, όπως ο Σταϊκούρας, ο δικός μας, ο ΡΑ-Αυγενάκης, ο digital Πιερρακάκης, η κ. Μίνα Γκάγκα, το κουράγιο μας, η ψυχική μας θεραπεία στην εποχή του Covid κ.ά. που δε γνωρίζουμε, σου απαντούν και σε κοιτάνε και ό,τι λένε το εννοούν, ακριβώς όπως και ο πρωθυπουργός. Γιατί λοιπόν δεν έχει προκύψει μια καθαρή εξήγηση; Ίσως και κάποια παραίτηση. Πονάει όλο αυτό και -το χειρότερο- καλλιεργείται μια τάση ανόδου που θα μας αποτελειώσει, ενώ μας τσακίζει και την ψυχολογία.

Ολοκληρώνω το σημείωμα στις σελίδες ενός ειδικού χώρου περί τροχών, που όμως αποδεδειγμένα εκτιμούν πολλοί της πολιτικής και ευρύτερα της κοινωνικής ζωής, τουλάχιστον μέσα από το ιδρυτικό μανιφέστο του δημιουργού των 4Τ…

Κακά τα ψέματα

Δεν ενοχλεί μόνο τους περίπου αριστερούς η ελευθερία Λιγνάδη και ό,τι ακολουθεί στην επικοινωνία που προσβάλλει συνολικά τον Έλληνα. Εκτίμησή μας πως ενοχλεί ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες όλο αυτό, και είναι αδιάφορο το ποιος νομοθέτησε και ποιος τυπικά ευθύνεται.

Αισθητικά ατόπημα και από τον παλιό φίλο Αλέξη, που προβάλλει αντί να κρύβει το γεγονός. Να συνοδεύει καμαρωτός αντί να φυγαδεύει έναν τύπο που ουσιαστικά καταδικάστηκε. Είναι αυτό το άτυπο εκτελεστικό απόσπασμα της ζωής, με κοινωνική υπεραξία, που δε συγχωρεί ακόμα και αν κοιτάξεις ανήλικο και πέρα από το φύλο του.

Για όλους μας, από την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, μέχρι τον απλό άνθρωπο όπως όλοι μας, με συνείδηση της ατομικής του ευθύνης στα κόκκινα. Ό,τι απαιτούμε σε κάθε διαδικασία της καθημερινότητας. Διαδικασία με πολύ κακές στιγμές που ζήσαμε, από τα καιρικά φαινόμενα και την πανδημία μέχρι την οικονομική κρίση που βιώνουμε από το 2010, και είναι σίγουρο πως έρχεται καταιγίδα.

Δεν το κρύβεις, τη θέλεις αυτή την κυβέρνηση, από όπου όμως έχεις και απαιτήσεις στα επίπεδα του αυτονόητου, ώστε να είναι και ευρύτερα κατανοητό. Ό,τι απογειώνει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην πολιτεία ως μηχανισμός και στον πολίτη, το κυρίαρχο κομμάτι της.

Αγαπητοί,

Μας μάθατε στην ειλικρίνεια και, αφού επιστρέψαμε στην κανονικότητα μετά την περιπέτεια από μαθητευόμενους, είναι απαίτηση να συνεχίσετε έτσι. Με αλήθειες.

Στα μάτια μας, άλλωστε, με σταθερότητα, όπως ακριβώς οδηγεί ο Έλληνας πρωθυπουργός που σεβόμαστε. Με αυτήν τη μία, την κοφτή τιμονιά όπου καθρεφτίζεται ο τρόπος του, μακριά από δισταγμούς και τα περίπου του «άσε-πάτα», που στοιχίζουν.

Καλό καλοκαίρι

Με το τέταρτο εμβόλιο στο μπράτσο και πολλή δουλειά για το σπίτι, σε μια περίοδο όπου δεν προκύπτουν διακοπές της χαλάρωσης, αλλά της ανασυγκρότησης._ «Στρατισίνο» (κάποτε Πρωταθλητής)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Fuel - Petrol - Diesel - Τιμές καυσίμων - Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης
  • Nissan Silvia 200 SX - STRATISINO
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ