top icon
Blog

Με την υπουργό Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της «Νίκη Εκδοτική» και ο Σ.Χ. δεν κρύβει την έκπληξή του.

Στο Κορωπί, εκεί όπου τυπώνονται και οι 4ΤΡΟΧΟΙ, και δεν πρόκειται για ακόμα ένα εργοστάσιο εκτυπώσεων. Έχουν τον τρόπο τους οι αδερφοί Σμυρνιωτάκη και άλλωστε δεν έχουν προκύψει συμπτωματικά στη φαρέτρα τους οι 4ΤΡΟΧΟΙ.

Όμως, δεν είναι της παρούσης και το «κατεβείτε το μεσημέρι Κορωπί» του Κώστα Λαζαρίδη -συνήθως για καλό, δεν μπαίνει σε συζήτηση. Ένα Audi Α5 στο προαύλιο δεν προδίδει ότι έχουμε υψηλούς επισκέπτες. Στο γραφείο συσκέψεων επικρατεί μια σοβαρή, ζεστή και φιλική συζήτηση, με τους εκδότες μας, Κώστα και Παντελή Σμυρνιωτάκη να «ανακρίνουν» διακριτικά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία αντιμετώπισε ευχάριστα τη γνωριμία μας.

Σε κερδίζει με «το καλημέρα», που συνδυάζεται με πραγματική χειραψία και με το συγκρατημένο χαμόγελο, που πρέπει να χαρακτηρίζει τον εκπρόσωπο της πολιτείας.

Οι 4Τροχοί, το Ράλλυ Ακρόπολις, η κυκλοφοριακή αγωγή και το πρόσωπο της φωτίζεται. Προετοιμασμένη-Διαβασμένη; Καμία σχέση. Αυθόρμητη και εντυπωσιακά ετοιμόλογη, κάτι που προδίδει την ευφυία της και ανταποκρίνεται στην υψηλού επιπέδου μόρφωσή της.

Υπουργό Παιδείας

Νιώθει άνετα, άλλωστε βρίσκεται μεταξύ φίλων, ανθρώπων με λόγο τιμής, όπως οι οικοδεσπότες και οι συνεργάτες τους και είναι σαφές πως ξέρει πολύ καλά το ρόλο της, άψογα καταρτισμένη και με δημιουργική αγωνία για τα του «οίκου» της και για την πατρίδα μας.

Μας εξηγεί επιγραμματικά αλλά ουσιαστικά και σε χαμηλούς τόνους, αλλά και με συγκρατημένο ενθουσιασμό, ότι η κυκλοφοριακή αγωγή είναι μάθημα στα σχολεία και μάλιστα με αρχή από το νηπιαγωγείο, θεωρώντας ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτό το ρόλο ευθύνης, σε σχέση με τη μετακίνησή τους, από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Νιώθεις άβολα. «Θα έπρεπε να το γνωρίζω αγαπητή», ψιθυρίζω αμήχανα, αποφεύγοντας τη ματιά της που είναι καθαρή, εκφράζει αλήθεια και μη διαπραγματεύσιμη δυναμική.

To σχόλιό της «Μην ανησυχείτε, ο Covid και η αγωνία της μάσκας, ξεπέρασαν οτιδήποτε άλλο, με γεγονός όμως ότι έχει γίνει δουλειά σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης που σιγά-σιγά φαίνεται να αγγίζει τον πολίτη».

Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του γονέα όταν την παρακολουθεί υπεύθυνα και με σιγουριά να αναφέρεται στη δράση του Υπουργείου. Είτε αφορά σε νήπια, είτε σε μεγαλύτερους με ζητούμενο να αναβαθμιστεί το επίπεδο μέχρι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τα λόγια της συνειδητοποιείς ότι επιτέλους μια καλά σπουδασμένη δικηγόρος, δεν μιλάει με τον ξύλινο λόγο συναδέλφων της, ούτε φλυαρεί, ενώ είναι σαφές πως η ευθύνη έχει κατακτήσει το πετσί της. Μαλωμένη με το δοξάστε μας, με μότο της «τα παιδιά μας θα γίνουν καλύτερα από εμάς». Είναι υποχρέωσή μας.

Υπουργό Παιδείας

Αργότερα μέσα στην ημέρα, στη συνάντησή της με στελέχη και συνεργάτες του ομίλου μας, φτάνοντας στην καρδιά των εκτυπώσεων, το βουητό από τις σύγχρονες μηχανές μας δε σκεπάζει τη φωνή της. Καθαρός λόγος, χωρίς κενά, χωρίς ναι μεν αλλά, με πίστη σε ό,τι δημιουργούν. Άλλωστε, διορθώνουν-βελτιώνουν, ενώ είναι έργο της το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Παιδεία – τη ραχοκοκαλιά της ύπαρξής μας.

Τυχερός, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς κυβερνητικό στέλεχος και απολαμβάνεις.

Στελέχη πρώτης γραμμής, όπως η κ. Κεραμέως και ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε κερδίζουν και σε υποχρεώνουν να σεβαστείς τον σύγχρονο Έλληνα πολιτικό, που δημιουργεί και επιτέλους δε συγκρίνει, δεν κατηγορεί αντιπάλους και υπηρετεί ό,τι του έχει ανατεθεί.

Το ζούμε εμείς του Motorsport με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον «φονιά» της εσωστρέφειας, που έχει λόγο, τιμή και το τσαγανό του δημιουργού. Θα σχολιάσετε πως μας έχει τυφλώσει το Ράλλυ Ακρόπολις και κάποιοι θα χάσετε το μέτρο και θα κατηγορήσετε, αφού όλα αρχίζουν και τελειώνουν επί προσωπικού.

Υπεράνω όμως ΡΑ το σχόλιό μας και είναι όμορφο να γνωρίζεις και να συνεργάζεσαι με σημαντικούς, επικεφαλής της κρατικής μηχανής, πηγή έμπνευσης χωρίς τα γνωστά «θα» αλλά με έργο.

Ο σεβασμός δεδομένος, αφού δεν είναι αίσθηση αλλά γεγονός πως αυτή η παρέα με Πιερρακάκη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και κ. Γκάγκα, οδηγεί την αλλαγή στη νοοτροπία του φορτωμένου ευθύνη πολιτικού, με γνώσεις και ικανότητες – σημείο αναφοράς, όπως σήμερα με την κ. Νίκη Κεραμέως.

Οι αντιθέσεις στη μέγιστη τιμή, σε σχέση με την απογοητευτική εικόνα εκλεγμένων συναδέλφων (;) τους στην Ευρωβουλή.

Καλή επιτυχία στο Ράλλυ των εκλογών, όπου όμως ευνοεί το ωραίο, το καθαρό πάτημα, με τον κομψό και σεμνό τρόπο που γοητεύει.

Από τον Ηλία, μέσα στη μηχανή εκτύπωσης, πλέον χωρίς μελάνια στα χέρια, μέχρι την Αλεξάνδρα και τη Μαργαρίτα στο γραφείο, ενώ έτσι κερδίζεις την εμπιστοσύνη του γονιού, όπως είναι ο Μ.Σ. και η κ. Μυρτώ μας, που πλέον ξέρει και τη διαφορά ανάμεσα στο πρότυπο σχολείο των αρίστων και στο πειραματικό σχολείο με κοκτέιλ χρήσιμο για τη μόρφωση του Έλληνα που φαίνεται πως μπήκε στη σωστή τροχιά. Μακάρι να επιβεβαιωθεί και τυπικά η συνέχεια, για την έντιμη συνέπεια ρε γαμώτο._ Σ.Χ.

ΥΓ: Στον «αέρα» είναι η νέα ιστοσελίδα της Νίκης Κεραμέως. Μέσα από την σελίδα metiniki.gr, η υπουργός Παιδείας και βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία επικοινωνεί στους πολίτες το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει υλοποιηθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ