top icon
Παρουσιάσεις

Οδηγούμε το νέο Honda Civic

Επιτέλους το ολοκαίνουριο Honda Civic έφτασε στην χώρα μας, κουβαλώντας πολλές εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων είναι και η τιμή του.

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την πρώτη γνωριμία μας με το νέο Honda Civic επί Ισπανικού εδάφους (διαβάστε εδώ περισσότερα) και τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν τόσο ενθαρρυντικά που δεν βλέπαμε την ώρα που θα έφτανε στην χώρα μας. Βλέπεται από τότε που η 8η γενιά εν έτη 2006 τάραξε τα νερά, πέρασε αρκετός καιρός και το ιαπωνικό μικρομεσαίο μοντέλο είχε αρχίσει να ξεθωριάζει. Για αυτό σε αυτή την 10η γενιά οι ιθύνοντες της εταιρείας αποφάσισαν να αλλάξουν τα πάντα και αυτό για τους Ιάπωνες ισοδυναμεί με κοσμογονία.

Εμφανισιακά μπορεί να μην προκαλεί όπως το 2006, αλλά μόνο απαρατήρητο δεν θα περάσει ετούτο εδώ. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η σωστή εργονομία και τα ποιοτικά υλικά, αλλά το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι οι χώροι επιβατών και αποσκευών (478 – 1.267 λτ.), κάτι που φυσικά ωφείλεται στην διόλου ευκαταφρόνητη αύξηση των διαστάσεων, όπου πλέον το συνολικό μήκος ξεπερνάει τα 4,5 μ. Και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,7 μ.. Χάρις όμως στην προσεκτικά μελετημένη χρήση υλικών όπως  αλουμίνιο, χάλυβας υψηλής και υπευψηλής αντοχής, οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να μειώσουν κατά 16 κιλά το βάρος αυτού του νέου μεγαλύτερου και πλουσιότερα εξοπλισμένου Civic.

Η προίκα του νέου Civic 

Όλα τα παραπάνω βασίζονται ται σε μία εξολοκλήρου νέα πλατφόρμα, που συνοδεύεται από νέους κινητήρες, κιβώτια και αναρτήσεις. Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το νέο Civic σηματοδοτεί την είσοδο της Honda στην εποχή του downsizing (η αρχή πάντως είχε γίνει με τον 1600άρη πετρελαιοκινητήρα του προηγούμενου μοντέλου). Με την χρήση τούρμπο, άμεσου ψεκασμού και διπλού μεταβλητού χρονισμού, ο νέος τρικύλινδρος 1000άρης κινητήρας αποδίδει 129 ίππους και 220 Nm ροπής, ενώ ο μεγαλύτερος τετρακύλινδρος 1500άρης, αποδίδει 182 ίππους και 240 Nm ροπής.

Στο μέτωπο της ανάρτησης το μεγάλο νέο αφορά την υιοθέτηση μιας διάταξης πολλαπλών συνδέσμων πίσω, πλαισιωμένη από κλασικά γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός. Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα αντιλαμβάνεσαι την κατακόρυφη βελτίωση που έχει επιτευχθεί σε ότι αφορά στην ποιότητα κύλισης και την οδική συμπεριφορά. Εκεί που το προηγούμενο μοντέλο εστίαζε στην άνεση (με ότι θυσίες συνεπάγετο αυτό), το νέο Civic συνθέτει ένα πολύ ευχάριστο προφίλ, που δείχνει ότι μπορεί να σταθεί πλέον απέναντι στα κορυφαία μοντέλα του ανταγωνισμού. O δυναμισμός της εμφάνισης τονίζεται στην έκδοση sport (μόνο με τον 1500αρη κινητήρα) από το bodykit του αμαξώματος και τις δύο εκτρικές απολήξεις της εξάτμισης.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, μιας και η ελληνική αντιπροσωπεία αποφάσισε να ακολουθήσει μία επιθετική εμπορική πολιτική. Θα περίμενε κανείς λοιπόν μία αυξημένη τιμή πώλησης, με δεδομένο τον πλούσιο εξοπλισμό (στον οποίον συμπεριλαμβάνεται και το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, που η εταιρεία ονομάζει Honda Sensing), την έλλειψη χρέωσης για το μεταλλικό χρώμα και το πενταετές πρόγραμμα εγγύσης, service και οδικής βοήθειας. Εντούτοις όμως η τιμή εκκίνησης για το 1.0 Comfort τοποθετείται στα 21.250 ευρώ, με μία επιπλέον έκπτωση που κατεβάζει την τιμή στα 20.650 ευρώ και ισχύει για την περίοδο λανσαρίσματος.

Αναλυτικότερα οι τιμές έχουν ως εξής:

1.0 Comfort               20.650 ευρώ

1.0 Elegance              23.750 ευρώ   

1.5 Sport                    25.650 ευρώ

1.5 Sport CVT            27.150 ευρώ

H τελευταία τιμή αφορά την αυτόματη έκδοση που χρησιμοποιεί ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων και συνδυάζεται μόνο με τον 1.5 κινητήρα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα συνεχίσει να προσφέρεται το προηγούμενο μοντέλο με τον 1600άρη πετρελαιοκινητήρα, καθώς η καινούρια έκδοση θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2018.

Επίσης το νέο Civic θα προσφέρεται και με σεντάν αμάξωμα, το οποίο πάντως ξεχωρίζει για την χυτή σιλουέτα του. Θα συνδυάζεται μόνο με τον 1500άρη κινητήρα και οι τιμές του ξεκινούν από τα 26.650 ευρώ (Elegance). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ