top icon
Επικαιρότητα

Dieselgate: H εκλογή Trump ανησυχεί την VW

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού «θορύβησε» τον γερμανικό Όμιλο.

Η VW εξέφρασε ανοιχτά σήμερα τις ανησυχίες της ότι η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ θα διαταράξει τις συζητήσεις-διαπραγματεύσεις που ήδη διεξάγονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ανάμεσα στην ίδια και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας με θέμα το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα φέρει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στην VW», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του γερμανικού Ομίλου, Matthias Muller, μιλώντας σήμερα ημερίδα που διοργάνωσε στο Μόναχο η Handelsblatt.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Muller (φωτ.) επεσήμανε επίσης: «Νομίζω ότι είμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια συναινετική λύση. Αλλά αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι εγώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις του κυβερνήτη του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ο οποίος, διόλου τυχαία, είναι και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW. Σε σχετική ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε, ο Stephan Weil αναφέρει:

«Η εκλογή του Donald Trump μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Το πρώτο μέλημα του Trump πρέπει να είναι το χτίσιμο γεφυρών τις οποίες γκρέμισε τις περασμένες εβδομάδες. Πρέπει να συνεχίσει στα νέα του καθήκοντα επιδεικνύοντας σύνεση και προσοχή».

Θυμίζουμε πως ο γερμανικός όμιλος εταιρειών έχει ήδη συναινέσει στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 14,7 δις δολαρίων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που αφορούν στις παρατυπίες που παρατηρήθηκαν σε περισσότερα από 480.000 αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με τον παράτυπο 2λιτρο πετρελαιοκίνητήρα της εταιρείας. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εκκρεμεί η δικαστική απόφαση-συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεριές που αφορά στα 80.000 οχήματα που εξοπλίστηκαν με τον επίσης «αλλοιωμένο» 3λιτρο κινητήρα των Γερμανών._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ