top icon
Επικαιρότητα

Διόδια: επέκταση αυξήσεων

Τη σειρά τους περιμένουν πλέον τα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Αθήνα –Κόρινθος –Πάτρα, για τη δική τους σεβαστή αύξηση στην τιμή των διοδίων από τις αρχές του Ιουνίου, καθώς έφτασε η ώρα να εγκατασταθούν οι εργολάβοι εκεί και να ξεκινήσουν τις εργασίες τους, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφτεί μεταξύ αυτών και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
 
Δύο είναι οι βασικές εκδοχές που εξετάζονται, ως προς το νέο ύψος των διοδίων: η πρώτη από αυτά ορίζει την αύξηση των διοδίων της Αθηνών –Κορίνθου από 2 σε 2,7 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη της διαδρομής Κόρινθος –Πάτρα προτείνεται να ανέλθει από 2,5 σε 2,7 ευρώ. Η δεύτερη εκδοχή, που είναι και η επικρατέστερη, εισηγείται άνοδο των διοδίων της Αθηνών -Κορίνθου από τα 2 στα 3 ευρώ και του διατήρηση του τμήματος Κορίνθου –Πατρών στα σημερινά επίπεδα.
 
Με βάση την υπογεγραμμένη σύμβαση, σε 12 περίπου μήνες που θα έχουν γίνει τοπικές βεβαιώσεις μικρής κλίμακας στα πιο επικίνδυνα σημεία του τμήματος Κορίνθου –Πατρών, θα αυξηθούν και οι σταθμοί είσπραξης διοδίων από δύο σε τέσσερις, αφού στους υπάρχοντες θα προστεθούν νέοι στα τμήματα Ξυλόκαστρο –Αιγείρα και Αραχωβίτικα –Ρίο.
 
Ο αυτοκινητρόδρομος Ελευσίνα –Κόρινθος –Πάτρα –Πύργος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, οπότε θα προστεθούν νέοι σταθμοί διοδίων στο τμήμα Πάτρα –Πύργος. Όσο για το κομμάτι Κόρινθος –Ρίο, το οδόστρωμά του θα διαπλατυνθεί σε δεκατρία σημεία: Κιάτο, Σεληνιάτικα, Ξυλόκαστρο, Λυκοποριά, Μαύρα Λιθάρια, Αιγείρα, Πλάτανος, Ελίκη, Αίγιο, Άβυθο, Παναγοπούλα και Αραχωβίτικα.      
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ