top icon
Επικαιρότητα

Εκτός Ευρώπης το GW Peri

Τα τελευταία χρόνια οι υποθέσεις αυτοκινητοβιομηχανιών που υποστηρίζουν ότι τα μοντέλα τους έχουν πέσει θύματα «κλωνοποίησης» από κινέζικες εταιρίες συνεχώς αυξάνονται. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Fiat, η οποία έφτασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες υποστηρίζοντας ότι το κινέζικο Peri της Great Wall Motors αποτελεί πιστό αντίγραφο του δημοφιλούς Panda.

Η Fiat κατέθεσε μήνυση τόσο στην Ιταλία όσο και στην Κίνα, ζητώντας να απαγορευτεί η κυκλοφορία του Peri επί ευρωπαϊκού αλλά και επί κινέζικου εδάφους. Έτσι, το αρμόδιο δικαστήριο στο Τορίνο απεφάνθη ότι η ιταλική εταιρία έχει απόλυτο δίκιο, καθώς το Peri αποτελεί ουσιαστικά ένα Panda με διαφορετική μάσκα εμπρός.

Ως εκ τούτου, απαγορεύτηκε η είσοδος του μικρού της Great Wall Motors στην Ευρώπη. Επιπλέον, οι Κινέζοι θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 15.000 ευρώ για την εισαγωγή του πρώτου Peri ενώ, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση, θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον 50.000 ευρώ, για κάθε αυτοκίνητο που εισάγουν στην Ευρώπη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ