top icon
Επικαιρότητα

Αυτοκινητόδρομος Ε65 – παραδίδεται η παράκαμψη Λαμίας στα τέλη Μαΐου

Μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα εκτιμάται πως θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το μήκους 14,2 χιλιομέτρων τμήμα της δυτικής παράκαμψης Λαμίας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται προγραμματίζει να παραδώσει μέχρι τα τέλη του Μάη στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του έργου Λαμία-Ξυνιάδα και συγκεκριμένα την συνολικού μήκους 14,2 χιλιομέτρων δυτική παράκαμψη της πόλης της Λαμίας. Προκειμένου να συμβεί αυτό το Υπουργείο θα πρέπει να περάσει μια τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς στη σύμβαση παραχώρησης με την Κεντρική Οδό δεν υπήρχε πρόβλεψη για την τμηματική λειτουργία του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον Αυτοκινητόδρομο Ε65.

Η παράδοση στην κυκλοφορία της δυτικής παράκαμψης Λαμίας υπήρχαν σκέψεις να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν από τις ημέρες του Άγιου Πάσχα, όμως η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα καθιστούσε την κίνηση αυτή δώρο άδωρο.

Η παράκαμψη της πόλης της Λαμίας αρχίζει από τη σύνδεση του Αυτοκινητόδρομο Ε65 με τον κόλπο του Μαλιακού στο ύψος της Ανθήλης και ολοκληρώνεται τρία χιλιόμετρα πριν τον κόμβο Καρπενησίου. Με το γεγονός ότι το καινούργιο τμήμα δεν θα συνδέεται με το τμήμα Ξυνιάδα–Τρίκαλα, όσοι κατευθύνονται προς τον Δομοκό και τη Θεσσαλία θα χρησιμοποιούν την υφιστάμενη διαδρομή από Λαμία και το οροπέδιο Όθρυος.

Στο υπό παράδοση τμήμα κατασκευάζεται επίσης ένας ανισόπεδος κόμβος, που θα κατευθύνεται προς τη Λαμία και αναμένεται να είναι έτοιμος στο τέλος του 2021 (δεν θα υπάρχουν διόδια σε αυτό). Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα 310 εκατομμύρια ευρώ. Όταν τελειώσει τα Τρίκαλα θα συνδέονται απευθείας με την Αθήνα, ενώ ο χρόνος ταξιδίου από την πρωτεύουσα στα Γρεβενά θα είναι λιγότερος από τέσσερις ώρες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ