top icon
Επικαιρότητα

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο VW Amarok – Δείτε τις τιμές

Η kosmocar λανσάρει στην ελληνική αγορά την 2η γενιά του Amarok, ανακοινώνοντας τις διαθέσιμες εκδόσεις και τις τιμές.

H δεύτερη γενιά του VW Amarok σχεδιάστηκε στη Γερμανία και την Αυστραλία, ενώ θα παράγεται στη Νότια Αφρική. Προσφέρει ένα προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών , με πάνω από 25 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, online υπηρεσίες, αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης, εξατομικευμένα αξεσουάρ και, όλα αυτά σε μία σκληροτράχηλη «συσκευασία» που φέρει το σαφές σχεδιαστικό DNA της Volkswagen.

Amarok

Το νέο Amarok διαθέτει πολλές ακόμα καινοτομίες, όπως οι σύγχρονοι προβολείς LED Matrix “IQ.Light” και τα πίσω φωτιστικά σώματα LED2. Η σχεδίαση του εξωτερικού χαρακτηρίζεται από έντονες διαφοροποιήσεις σε κάθε μία από τις τέσσερις διαθέσιμες εκδόσεις (Life, Style, Panamericana και την κορυφαία Aventura).

Amarok

Το εσωτερικό έχει διαμορφωθεί από την ομάδα σχεδιασμού της Volkswagen Commercial Vehicles, δίνοντας έμφαση στην λειτουργικότητα και την ψηφιοποίηση. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται στάνταρ από το Digital Cockpit των 12 ιντσών και μια οθόνη αφής 10 ιντσών σε κάθετη διάταξη για το σύστημα πολυμέσων (από το επίπεδο εξοπλισμού Style και άνω είναι 12 ιντσών).

Amarok

Το νέο Amarok έχει μήκος που φθάνει τα 5.350 χλστ., πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατά 96 χλστ. πιο μακρύ από το μοντέλο που αντικαθιστά, το ύψος έχει αυξηθεί κατά 54 χλστ.. και έχει φθάσει στα 1.884 χλστ, ενώ το μεταξόνιο των 3.270 χλστ. είναι αυξημένο κατά 173 χλστ. Αυτή η αύξηση των διαστάσεων μεταφράζεται σε περισσότερο διαθέσιμο χώρο, ειδικά στη δεύτερη σειρά καθισμάτων της διπλής καμπίνας.

Amarok

Την ίδια στιγμή μειώθηκαν οι πρόβολοι, κάτι που σημαίνει βελτιωμένες ικανότητες εκτός δρόμου, χάρις στις μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής. Στις αυξημένες δυνατότητες συμβάλει φυσικά η στάνταρ τετρακίνηση, ενώ αυξήθηκε και το βάθος διάσχισης υδάτινου όγκου, από τα 500 στα 800 χλστ. Οι εκτός δρόμου ιδιότητες μπορούν να βελτιστοποιηθούν μεταξύ άλλων με ένα bull bar και με στοιχεία προστασίας του κάτω μέρους του αμαξώματος.

Amarok

Εκτός από τον χώρο των επιβατών, ανάλογα μεγάλη είναι και η καρότσα του νέου Amarok. Όπως και στο μοντέλο πρώτης γενιάς, ο χώρος ανάμεσα στους θόλους των τροχών είναι αρκετός για να χωρέσει μία ευρωπαλέτα. Η αύξηση των διαστάσεων του χώρου φόρτωσης έρχεται να συνδυαστεί και με την αύξηση στη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, η οποία φθάνει πλέον έως και τα 980 κιλά. Ένα συρόμενο κάλυμμα εξασφαλίζει την απομόνωση του χώρου φόρτωσης από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μάλιστα το κάλυμμα αυτό έχει ηλεκτρικό μηχανισμό κίνησης, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από το εσωτερικού του αυτοκινήτου, είτε εξωτερικά από απόσταση μέσω του κλειδιού.

Τα ενδιαφέροντα αξεσουάρ του νέου Amarok

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η στατική φέρουσα ικανότητα της οροφής του νέου Amarok που φθάνει στα 350 κιλά. Αυτό επαρκεί, για μια σκηνή οροφής τεσσάρων ατόμων που θα διατίθεται ως αξεσουάρ. Είτε από το εργοστάσιο είτε στη γκάμα των αξεσουάρ, θα υπάρχουν επίσης ζάντες αλουμινίου μεγέθους ως και 21 ιντσών, ελαστικά παντός εδάφους έως 18 ιντσών και μια ποικιλία από βάσεις για τρέιλερ. Περαιτέρω χαρακτηριστικά που θα διατίθενται για το χώρο φόρτωσης θα περιλαμβάνουν μια βάση ποδηλάτου, ένα σύστημα μεταφοράς πολλαπλών λειτουργιών και μια πολύ μεγάλη γκάμα από μπάρες διαμόρφωσης.

Amarok

Με στάνταρ τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων

Για το νέο Amarok έχουν αναπτυχθεί τέσσερις κινητήρες turbo diesel (TDI) και ένας βενζινοκινητήρας turbo (TSI). Στην εγχώρια αγορά όμως θα εισαχθούν μόνο δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Η αρχική τροφοδοτείται από τον 2λιτρο τετρακύλινδρο TDI biturbo των 205 ίππων και 500 Nm, ενώ η κορυφαία έκδοση φοράει τον 3λιτρο V6 TDI των 240 ίππων και 600 Nm. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης, καθώς και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 10 (!) σχέσεων, που αντικαθιστά το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων του προηγούμενου μοντέλου. Η τεχνολογία του συστήματος κίνησης εξασφαλίζει ότι το νέο Amarok μπορεί να κινηθεί ακόμα και στα πιο σκληροτράχηλα εδάφη, ενώ έχει δυνατότητα ρυμούλκησης έως και 3,5 τόνους.

Amarok

To νέο Amarok προσφέρει έως και 6 προφίλ οδήγησης. Έτσι, o οδηγός έχει στην διάθεσή του εκτός από τα Normal και Eco, το Slippery για συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, το Snow/ Sand για παχύ χιόνι ή άμμο, το Mud/Ruts για κακοτράχαλα εδάφη και το Tow/Haul για τη ρυμούλκηση.

Amarok

Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από τα 48.200 ευρώ. Το όχημα καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών ή 100.000 χλμ.

Amarok

Αναλυτικά οι τιμές των διαθέσιμων εκδόσεων του Amarok είναι οι εξής:

2.0 TDI 205ps 4MOTION Life Auto 10 sp: 48.200 €
2.0 TDI 205ps 4MOTION Style Auto 10 sp: 53.500 €
3.0 V6 TDI 240ps 4MOTION Style Auto 10 sp: 55.000 €
3.0 V6 TDI 240ps 4MOTION PanAmericana Auto 10 sp: 61.500 €
3.0 V6 TDI 240ps 4MOTION Aventura Auto 10 sp: 62.500 €

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ