top icon
Επικαιρότητα

Έφτασε τους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα αυτοκίνητα

Καμίνι είναι η χώρα, με τη θερμοκρασία στα αυτοκίνητα να πιάνει τέτοιες τιμές που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.

Ακραία ζέστη, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά θα είναι παρατεταμένη, επικρατεί στη χώρα μας. Η θερμοκρασία έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τον καύσωνα να καταπονεί άπαντες.

θερμοκρασία

Τα αυτοκίνητα «βράζουν» και δεν είναι τυχαίο πως στις 17:30 σήμερα το απόγευμα, το θερμόμετρο στο όχημά μας έδειχνε ακόμη και 50 βαθμούς Κελσίου. Με τέτοιες τιμές, το να εισέλθεις στην καμπίνα ενώ το όχημα είναι παρκαρισμένο είναι πραγματικά ανυπόφορο. Το χειρότερο είναι πως, περιμένουμε νέο κύμα ισχυρότερου καύσωνα από την επόμενη εβδομάδα.

Τι να κάνω για να προστατευτώ στο αυτοκίνητο από τον καύσωμα

Το σημαντικότερο, πριν παρκάρεις το αυτοκίνητο το πρωί, είναι να φροντίσεις να βρεις μια θέση στάθμευσης σε σκιερό μέρος, κάτω από ένα δέντρο, με ηλιοπροστασία ή ιδανικά σε ένα κλειστό χώρο parking. Όταν εισέλθεις, επειδή η θερμοκρασία θα είναι υπερβολικά υψηλή, άνοιξε τα παράθυρα πριν ξεκινήσεις και αποχώρησε από το εσωτερικό, έτσι ώστε να εκτονωθεί η θερμοκρασία από την καμπίνα.

θερμοκρασία

Αφού εκκινήσεις, άφησε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα και σε συνδυασμό με το κλιματιστικό, θα επιταχύνεις τη διαδικασία ψύξης της καμπίνας. Αφού πέσει η θερμοκρασία, κλείσε τα παράθυρα και ρύθμισε τον κλιματισμό σε θέση ανακυκλωμένου αέρα.

Διαβάστε επίσης: Οδήγηση με καύσωνα – Οι βασικές συμβουλές

Απέφυγε τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασία της ημέρας κορυφώνεται και σε κάθε περίπτωση να έχεις μαζί σου δροσερό νερό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ