Επικαιρότητα Ελλάδα

Ενδιαφέρον και από την Ελλάδα για το νέο εργοστάσιο της VW

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως για το νέο εργοστάσιο της VW έχει δείξει ενδιαφέρον και η χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ενημέρωση» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ενδιαφέρον για το νέο εργοστάσιο της Volkswagen (που αρχικά επρόκειτο να εγκατασταθεί στην Τουρκία, αλλά λόγω της εισβολής της γείτονος χώρας στη Συρία οι τελικές αποφάσεις έχουν αναβληθεί) έχει εκδηλώσει και η Ελλάδα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος και ο υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας να εγκατασταθεί εδώ. Περισσότερα δεν αποκάλυψε, οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμη αν οι Γερμανοί έχουν ενημερωθεί επίσημα για το θέμα ή αν τους έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη προσφορά.

Θυμίζουμε πως λίγες ώρες μετά την απόφαση της VW να καθυστερήσει την απόφασή της για τη θέση του νέου εργοστασίου της, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εγκατασταθεί στην Τουρκία, η κυβέρνηση της Ρουμανίας δήλωσε και αυτή με σειρά της ότι ξεκίνησε νέες συνομιλίες με το VW Group προκειμένου να «διεκδικήσει τη σημαντική αυτή επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πριν λίγες ώρες ο υπουργός Εμπορίου, Stefan Radu Oprea.

Αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία κατασκευάζονται οχήματα για λογαριασμό της Ford και της Dacia.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine, η γειτονική Βουλγαρία μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι της διεκδίκησης της εν λόγω επένδυσης διπλασιάζοντας μάλιστα τα κίνητρα προς τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να την πείσει να εγκαταστήσει στη χώρα το νέο της εργοστάσιο. 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου