top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικά λεωφορεία στον Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων προκηρύσσει ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων και σταθμών φόρτισης, με προϋπολογισμό 4.061.000 ευρώ.

Η σύμβαση που θα προκύψει από τον διαγωνισμό είναι χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους».

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Χανίων εργάζεται για την προμήθεια πέντε ηλεκτρικών Λεωφορείων, εκτιμώμενης αξίας 3.720.000 ευρώ μαζί με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Επίσης, για την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτρικών επιβατηγών αυτοκινήτων εκτιμώμενης αξίας 148.800 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Ακόμη, ο Δήμος Χανίων θέλει να προμηθευτεί ένα ηλεκτρικό καθαριστικό όχημα δρόμων και πεζοδρομίων, συνολικής αξίας 31.000 ευρώ. Εξυπακούεται ότι στα προαναφερόμενα προστίθεται η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των απαραίτητων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εκτιμώμενης αξίας 161.200 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Η παράδοση όλων των ανωτέρω δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δέκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 15η Δεκεμβρίου 2021, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ