top icon
Επικαιρότητα

Μετρό: πόσο θα μειώσουν την κίνηση οι νέοι σταθμοί

Με την παράδοση και των έξι νέων σταθμών του Μετρό, η καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη θα μειωθεί κατά 19.900 αυτοκίνητα, ενώ θα εξυπηρετούνται συνολικά 113.000 επιβάτες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι τρεις από τους έξι νέους σταθμούς του Μετρό («Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια») παραδόθηκαν στο κοινό τον Ιούλιο του 2020.

Η χρήση τους στο δίκτυο του Μετρό έχει μέχρι στιγμής μειώσει την κυκλοφορία στους δρόμους κατά 11.100 αυτοκίνητα σε καθημερινή βάση. Ακόμη εξυπηρετούνται από αυτούς 63.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ εξοικονομούνται επίσης σε καθημερινή βάση 68 τόνοι εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Το καλοκαίρι του 2022 θα παραδοθούν στο κοινό και οι άλλοι τρεις σταθμοί («Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»), για τους οποίους τα προγνωστικά λένε πως θα εξυπηρετούν 50.000 επιβάτες ημερησίως. Με την χρήση τους θα υπάρξει και μείωση στην ημερήσια κυκλοφορία κατά 8.800 αυτοκίνητα, με την παράλληλη μείωση σε καθημερινή βάση και 52 τόνων εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Αθροιστικά, με την παράδοση και των έξι νέων σταθμών του Μετρό, η καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη θα μειωθεί κατά 19.900 αυτοκίνητα, ενώ θα εξυπηρετούνται συνολικά 113.000 επιβάτες.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραγιάννης, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου «Κανάλι 1» του Πειραιά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ