top icon
Νέα

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου: Τι καλύπτει – Πόσο κοστίζει;

Η μικτή ασφάλεια είναι η πιο πλήρης ασφάλεια που μπορείς να έχεις για το αυτοκίνητό σου. Είναι η πιο ακριβή και παρέχει το μεγαλύτερο εύρος κάλυψης.

Τη μικτή ασφάλεια (ή ασφάλιση Ιδίων Ζημιών) επιλέγουν συνήθως οι κάτοχοι των ακριβότερων αυτοκινήτων ή των καινούριων. Περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης και κοστίζει αρκετά χρήματα επιπλέον σε σύγκριση με ένα απλό ασφαλιστήριο.

Το ασφαλιστήριο μικτής ασφάλισης περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις που υπάρχουν στο πακέτο πυρός και κλοπής, με την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχεις συνάψει συμβόλαιο να αποκαθιστά ή ίδια τις ζημιές αν εμπλακείς σε ατύχημα, ακόμη κι αν υπαίτιος είσαι ο ίδιος.

ασφάλεια

Επίσης, καλύπτει τις ζημιές που θα προκληθούν στο ασφαλισμένο όχημα συνέπεια κακόβουλων ενεργειών τρίτων, ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, φυσικά φαινόμενα και θραύση κρυστάλλων.

Τι δεν καλύπτει η μικτή ασφάλεια

Στο ασφαλιστήριο της μικτής ασφάλειας δεν καλύπτονται συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα τα:

  • Τρομοκρατικές ενέργειες
  • Μεταφερόμενο φορτίο (σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας)
  • Κίνηση χωρίς οδηγό
  • Οδηγός που οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

Επίσης, η Οδική Βοήθεια και η Νομική Προστασία, στις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες περιλαμβάνονται προαιρετικά, οπότε όταν υπογράψεις το συμβόλαιο να ρωτήσεις τον ασφαλιστή και αν επιθυμείς να τις προσθέσεις.

Πόσο κοστίζει η μικτή ασφάλεια

Οι τιμές είναι σαφώς υψηλότερες από τις απλές ασφάλειας και το κόστος υπολογίζεται βάση την αξία του οχήματος, το ύψος του ποσού απαλλαγής, τη μάρκα και το μοντέλο, τη διάρκεια του συμβολαίου και την ηλικία του οδηγού. Οι νέοι οδηγοί και όσοι είναι άνω των 70 ετών, πληρώνουν συνήθως υψηλότερα ασφάλιστα, καθώς με βάση τα στατιστικά εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα.

ασφάλεια

Ο χρόνος ισχύος του ασφαλιστικού συμβολαίου μπορεί να έχει διάρκεια 3 μηνών, 6 μηνών ή 1 έτους και η τιμή υπολογίζεται ανάλογα με τα παραπάνω. Αν κάνετε μια έρευνα στις ασφαλιστικές, θα δείτε πως όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια, παρέχονται εκπτώσεις και επιπλέον παροχές.

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις πότε λήγει το πλαστικό δίπλωμα οδήγησης

Όσο για τις τιμές, για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης μιας Alfa Romeo Stelvio 2.0T Q4 με ημερομηνία κυκλοφορίας 1/2/2022, θα πληρώσει για μικτή ασφάλεια – ανάλογα την ασφαλιστική – από 906 € έως 1.557 € τον χρόνο.
*Οι τιμές αυτές αφορούν το χρονικό διάστημα που δημοσιεύθηκε το άρθρο και μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Αφορούν οδηγό 44 ετών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ