top icon
Επικαιρότητα

O αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος» ανεβάζει ταχύτητα

Είναι ένα εμβληματικό οδικό έργο για τη Δυτική Πελοπόννησο η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα–Πύργος», μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων. Η συνολική του πρόοδος έχει ξεπεράσει πλέον το 30%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2023 η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος» υπολειπόταν του 20%. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, το έργο προχώρησε με υψηλό και επιταχυνόμενο ρυθμό. Εκτιμάται ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης θα διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και θα υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους. Με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά, μέχρι το 2025 θα έχουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα συμβάλλει τόσο στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

patra pyrgos

Η ταυτότητα του έργου είναι υψηλών προδιαγραφών, με συνολικό μήκος 74,8 χιλιομέτρων. Θα αναβαθμίσει τις μεταφορές στην περιοχή και θα μετατρέψει έναν δρόμο υψηλής επικινδυνότητας σε μια ασφαλή δίοδο. Παράλληλα, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδίου μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά και τον χρόνο ταξιδίου από την Αθήνα. Στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του τους πρώτους μήνες του 2025 και πλήρως λίγους μήνες αργότερα.

fuel

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα και κατόπιν πραγματοποίησε επίσκεψη στα εργοτάξια του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου «Πάτρα–Πύργος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ