top icon
Ελλάδα

Πρεμιέρα για το νέο Volvo EX30 στην Ελλάδα

Μια μεγάλη στιγμή για τη Volvo είναι η παρουσίαση του πιο μικρού μοντέλου στη γκάμα της. Του νέου αμιγώς ηλεκτρικού EX30.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 γεννά μεγάλες προσδοκίες στη σουηδική φίρμα, από την πρώτη στιγμή με τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, που ξεπέρασε σε αριθμό τα 600 άτομα, (δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, μέλη του επίσημου δικτύου και πελάτες) στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου επί ελληνικού εδάφους από τη Volvo Car Hellas.

Volvo EX30 greece

Το EX30 είναι το μικρότερο μοντέλο της Volvo, όσον αφορά το μέγεθος και διακρίνεται για το φιλικό χαρακτήρα του, με τον αστικό προσανατολισμό, αλλά και την προσιτή τιμή, που ορίζεται από την ελληνική εισαγωγική στα 37.572 ευρώ.

Αν και το τέταρτο στη σειρά αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, είναι το πρώτο premium SUV της μικρής κατηγορίας. Όσον αφορά τις διαστάσεις του EX30, έχει μήκος 4,233 μ., πλάτος 1,837 μ. και ύψος 1,555 μ. Από την άλλη το μεταξόνιό του αγγίζει τα 2,650 μ. και υπόσχεται ευρυχωρία στο εσωτερικό του. Το βάρος του είναι 1.830 κιλά, με την κατανομή ανάμεσα στους δύο άξονες να είναι σχεδόν ιδανική, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Volvo EX30 greece

Σχεδιαστικά ακολουθεί τα πρότυπα της σουηδικής φίρμας, υιοθετώντας πέρα από τις γραμμές που είναι γνωστές και βιώσιμα υλικά για την κατασκευή του. Σε επίπεδο αυτονομία, το νέο EX30 προσφέρει 480 χιλιόμετρα με μια μόνο πλήρη φόρτιση, έχοντας δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας από 10% έως 80% σε μόλις 26 λεπτά της ώρας.

Στο εσωτερικό η μίνιμαλ σχεδίαση κυριαρχεί. Όπως εξάλλου και η τεχνολογία, με τη μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, που είναι κάθετα τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό να κερδίζει τις εντυπώσεις. Επιπλέον, στις καινοτομίες που βρίσκουμε στο νέο EX30 ανήκει η μπάρα ήχου που διατρέχει όλο το πλάτος του ταμπλό.

Volvo EX30 interior

Κατά την παρουσίαση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas Νίκος Γιαννουσάς υπογράμμισε: «Βλέποντας τα νέα Volvo, όπως το EX30, αλλά και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μας που αναμένονται στη συνέχεια, είμαι σίγουρος ότι τα χρόνια που ακολουθούν θα είναι τα πιο πετυχημένα και πιο δημιουργικά για τη Volvo στην Ελλάδα».

To Volvo EX30 είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στους Επίσημους Διανομείς Volvo με τιμή από 37.572 ευρώ για την έκδοση Single Motor RWD Core των 272 ίππων.

Volvo EX30 greece

Volvo EX30

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ