top icon
Επικαιρότητα

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: νέες ψηφιακές υπηρεσίες «myAuto» και «Audit-Car»

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και παντός είδους οχήματα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και παντός είδους οχήματα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ονομασία «Εκσυγκχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», που στις 3 Ιουλίου 2021 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου, στις 10 το πρωί.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.), που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουν τις ονομασίες «myAuto» και «Audit-Car».

Με την «myAuto» οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το όχημά τους, όπως την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα βασικά στοιχεία αυτής, την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας, την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, τη θέση του σε προσωρινή ακινησία, τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και την ένταξή του στο μητρώο κλεμμένων οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις ίδιες όμως πληροφορίες έχουν πρόσβαση και τα όργανα ελέγχου οχημάτων, μέσω της άλλης ψηφιακής υπηρεσίας, της «Audit-Car». Αμφότερες οι ψηφιακές υπηρεσίες συνδέονται με πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ