top icon
Επικαιρότητα

Elon Musk: Μόλις γίναμε μια πραγματική εταιρεία αυτοκινήτων

Η Tesla έπιασε τον κατασκευαστικό στόχο των 5.000 Model 3 ανά εβδομάδα διαψεύδοντας εκείνους που προέβλεπαν περεταίρω δυσκολίες για την εταιρεία του Elon Musk.

Η επίτευξη του στόχου των 5.000 μονάδων ανά βδομάδα για το πολυσυζητημένο «προσιτό ηλεκτρικό σεντάν» της Tesla αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον Elon Musk, ο οποίος αποκάλυψε για πρώτη φορά το Model 3 στα τέλη του 2016. Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί επίσης μία σημαντική… ανακούφιση τόσο για πελάτες της αμερικάνικης εταιρείας ανά τον κόσμο που ακόμα περιμένουν τα αυτοκίνητά τους για περισσότερα από δύο χρόνια, όσο και για τους επενδυτές της εταιρείας, που βλέπουν την Tesla να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς εξασφαλίζοντας μαζικόερη ροή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο ευρύ κοινό.

Κάτι ασφαλώς για το οποίο οι περισσότεροι ευρωπαίοι κατασκευαστές ακόμα πασχίζουν περιοριζόμενοι προς το παρόν σε «παχιές» εξαγγελίες…

«Τα καταφέραμε! Είτε βρίσκοντας τον τρόπο είτε με θέληση και εφευρετικότητα, δημιουργήσαμε εντελώς νέες λύσεις που θεωρήθηκαν αδύνατες. Με πολύ ένταση στις τέντες. Μεταφέροντας ολόκληρες γραμμές παραγωγής σε όλο τον κόσμο σε τεράστια αεροπλάνα. Όλα αυτά δούλεψαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Elon Musk σε email που απέστειλε στους εργαζομένους της Tesla πριν λίγα 24ωρα.

Θυμίζουμε πως για να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος των 5.000 μονάδων ανά βδομάδα, ο CEO της Tesla υποχρεώθηκε να κατασκευάζει αρκετά αντίτυπα του Model 3 κάτω από μία… τέντα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κάπως «ανορθόδοξη» για τα κατασκευαστικά αυτοκινητικά πρότυπα λύση αυτή και πιο φθηνή και αποτελεσματική.

Όπως ανέφερε ο Elon Musk στο ίδιο email, στις αρχές του επόμενου μήνα ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 θα ανέβει εβδομαδιαία στις 6.000 μονάδες, με την Tesla να κατασκευάζει συνολικά από τις αρχές Ιουλίου και εξής 7.000 αυτοκίνητα, μαζί με τα Model S και X, σε διάστημα επτά ημερών.

«Μόλις γίναμε μια πραγματική εταιρεία αυτοκινήτων», συμπλήρωσε ο CEO της Tesla._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ