top icon
Επικαιρότητα

Ελβετία: Απαγόρευση πωλήσεων για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα προδιαγραφών Euro 5 του VW Group!

Ο ελβετικές αρχές απαγόρευσαν την πώληση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου όλων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων του γερμανικού Ομίλου προδιαγραφών Euro 5.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική «ποινή» που επιβάλλεται στον Όμιλο VW στη σκιά του διαβόητου πλέον σκανδάλου #dieselgate, το οποίο ξέσπασε πριν επτά ακριβώς ημέρες. Σύμφωνα με ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης του Guardian αλλά και του ειδησιογραφικού δικτύου euronews, η κυβέρνηση της Ελβετίας απαγόρευσε την πώληση όλων των μοντέλων της VW AG προδιαγραφών Euro 5, κίνηση που επηρεάζει σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις περισσότερα από 180.000 αυτοκίνητα τα οποία πρόκειται να πωληθούν/ταξινομηθούν στη χώρα. Η απαγόρευση «αγγίζει» φυσικά τόσο τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα προδιαγραφών Euro 5 της VW, όσο και τα αντίστοιχα των Seat, Skoda και Audi, τα οποία εξοπλίζονται με κινητήρες ντίζελ χωρητικότητας 1,2, 1,6 και 2,0 λίτρων.

Οι ελβετικές αρχές και συγκεκριμένα η Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικής Ασφάλειας, στα πλαίσια της απόφασης αυτής, διευκρίνισε με σχετική ανακοίνωση του Thomas Rohrbach, πως όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του Ομίλου VW κατέχουν ήδη αυτοκίνητα των παραπάνω προδιαγραφών, θα μπορούν να συνεχίσουν να τα οδηγούν… ελεύθερα, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, εντός της γεωγραφικής επικράτειας της χώρας!

Η Ελβετία γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα που επιβάλλει, μετά τις ΗΠΑ, περιορισμούς στην πώληση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του VW Group._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ