top icon
Επικαιρότητα

Επιστρέφει η Silvia;

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το 2017 είναι πολύ πιθανό η Νissan να επαναφέρει στη γκάμα της το όνομα Silvia, δίνοντας το πράσινο φως στην εξέλιξη του IDx concept σε μοντέλο παραγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το 2017 είναι πολύ πιθανό η Νissan να επαναφέρει στη γκάμα της το όνομα Silvia, δίνοντας το πράσινο φως στην εξέλιξη του IDx concept σε μοντέλο παραγωγής.

Ο πνευματικός διάδοχος του 200SX (Silvia) θα είναι ένα πισωκίνητο sports sedan, άξιος αντίπαλος των Toyota GT86 και Subaru BRZ, με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6 λίτρων και ισχύ κοντά στους 200 ίππους, που θα συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Επί της ουσίας, θα είναι η επόμενη γενιά του Νissan Ζ σε μικρότερο μέγεθος. Οι πληροφορίες προσθέτουν επίσης πως στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, στις 29 Οκτωβρίου 2015, δημοσιογράφοι και επισκέπτες θα δουν από κοντά την ανανεωμένη έκδοση του IDx concept, που θα προλογίζει το μοντέλο.


Το ήδη γνωστό μας IDx concept παραπέμπει κατευθείαν στην πρώτη Silvia, από την οποία άντλησε τις εμπνεύσεις του.

SP311, η πρώτη Silvia…

Βασιζόταν στο πάτωμα του Datsun Fairlady. Μηχανική της «καρδιά» ήταν ο κινητήρας των 1.6 λίτρων της σειράς R, ισχύος 96 ίππων. Εκτός αυτών, ήταν το πρώτο μοντέλο της Nissan που εφοδιάστηκε με δισκόφρενα. Η κατασκευή του αμαξώματος και η διαδικασία συναρμολόγησης της Silvia ανατέθηκε στη Yamaha έως τη λήξη της σταδιοδρομίας του αυτοκινήτου, τον Σεπτέμβριο του 1968. Η συνολική παραγωγή αρίθμησε 554 μονάδες, από τις οποίες 49 κατέληξαν στην Αυστραλία και 10 σε άλλες χώρες, ενώ όλες οι υπόλοιπες ταξινομήθηκαν στην Ιαπωνία. Η Silvia παραδινόταν στον πελάτη της σε έναν και μόνο χρωματισμό, πράσινο μεταλλικό με τη χαρακτηριστική ονομασία «Silvia Gold». Αργότερα, στην επιλογή αυτή προστέθηκε και το λευκό χρώμα._Σπ.Χατ.

Πρώτη εμφάνιση:Tokyo Motor Show 1964

Kινητήρας: 4κύλινδρος σε σειρά

Κυβισμός: 1.595 κ.εκ.

Καρμπιρατέρ: 2 Hitachi 38HJB

Ισχύς: 96 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ.

Ροπή: 13,5 χλγμ. στις 4.000 σ.α.λ.

Μετάδοση κίνησης: Στους πίσω τροχούς

Κιβώτιο ταχυτήτων: Χειροκίνητο 4 σχέσεων

Ανώτατη ταχύτητα: 165 χλμ/ώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ