top icon
Κόσμος

H VT Holdings εξαγόρασε την Caterham

Η Caterham εξαγοράστηκε από τον αυτοκινητικό όμιλο VT Holdings, που έχει την έδρα του στην Ιαπωνία.

Η VT Holdings είναι ο εισαγωγέας του θρυλικού Seven από το 2009 στην Ιαπωνία, όπου επί του παρόντος πωλεί πάνω από 120 αυτοκίνητα ετησίως.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής πώλησης στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με πάνω από 200 εκθεσιακούς χώρους σε εθνικό επίπεδο και επενδύσεις σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και η Νότια Αφρική, η VT Holdings είναι επίσης ο εισαγωγέας διάσημων κατασκευαστών στον κόσμο των δύο και τεσσάρων τροχών στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Royal Enfield και Lotus.

Αν μη τι άλλο, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ανέκαθεν διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στην εμπορική πορεία της Caterham. Τώρα, η διάσημη βρετανική εταιρεία εντάσσεται σε μια ομάδα με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της VT Holdings, Kazuho Takahashi, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο όραμα, έχοντας ο ίδιος δώσει το «παρών» σε πρωταθληματικούς αγώνες και θεσμούς τα τελευταία 20 χρόνια, όπως οι JGTC, Super GT και Super Taikyu.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Kazuho Takahashi, δήλωσε:

«Η VT Holdings είναι υπερήφανη που καλωσορίζει την Caterham στον όμιλο. Όχι μόνο έχουμε αγοράσει έναν παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, αλλά συγχρόνως γινόμαστε οι θεματοφύλακες ενός θρύλου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα προστατεύσουμε και θα αναπτύξουμε το Seven για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Ο Graham MacDonald, διευθύνων σύμβουλος της Caterham, πρόσθεσε:

«Ο Takahashi-san και η ομάδα κατανοούν πραγματικά το DNA της μάρκας Caterham, την κληρονομιά μας, τους πελάτες μας και το πάθος μας. Ως ομάδα, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο για αυτήν την πολύ ξεχωριστή μάρκα».

Η Caterham διαθέτει τις τετράτροχες προτάσεις της σε 20 αγορές παγκοσμίως με εξαγωγές που αντιπροσωπεύουν το 60% του ετήσιου όγκου πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ