top icon
Επικαιρότητα

H. Wester: To μέλλον της Alfa Romeο εξαρτάται από την Giulia

Ο Harald Wester, ο πρώην CEO των Alfa Romeo και Masareti και νυν Τεχνικός Προϊστάμενος της Fiat Chrysler Automobiles, υπερθεματίζει με δηλώσεις του στον «make or break» ρόλο που καλείται να παίξει η νέα Giulia στους κόλπους της μιλανέζικης φίρμας.

Η εν λόγω… παρέμβαση από τον άνθρωπο που κατεύθυνε επί σειρά ετών τις τύχες της Alfa Romeo από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου πραγματοποιήθηκε, ενώπιων εκπροσώπων του διεθνούς αυτοκινητικού Τύπου, κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας της νέας ιταλικής μπερλίνας που έλαβε χώρα στο Μπαλόκο. Θυμίζουμε πως ο αντίπαλος της σειράς 3 της BMW θα ξεκινήσει να διατίθεται στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης από τον επόμενο μήνα αποτελώντας το πρώτο από τα οκτώ νέα μοντέλα που θα «αναστηλώσουν» την εταιρεία. Τόσο στη γηραιά Ήπειρο, όσο και στη νευραλγική αγορά των ΗΠΑ.

«Η αξιοπιστία του προγράμματος ανάπτυξης της Alfa Romeo εξαρτάται από αυτό το αυτοκίνητο», συμπλήρωσε με έμφαση ο Harald Wester, o οποίος προσφάτως παρέδωσε τα ηνία της εταιρείας στον Καναδό, Reid Bigland (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ).

Σύμφωνα με τον Γερμανό Τεχνικό Διευθυντή της FCA, για την εξέλιξη της νέας Giulia επενδύθηκαν από την Alfa Romeo πάνω από 1 δις €, ενώ ακόμα περισσότερα αναμένεται να δαπανηθούν την προσεχή περίοδο για το «χτίσιμο» και των υπολοίπων μελών της «νέας οικογένειας Alfa Romeo».

O Harald Wester υπογράμμισε, επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, πως για το 2017, στόχος της Alfa Romeo είναι να καταφέρει να πουλήσει περί τις 100.000 Giulia στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς. Θυμίζουμε πως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το νέο ιταλικό σεντάν αναμένεται να αφιχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί το εμπορικό του ντεμπούτο στην επίσης σημαντική για την Alfa Romeo αγορά της Κίνας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ