top icon
Επικαιρότητα

Η Peugeot ετοιμάζει το 308 GTi

Πιθανότατα στην επερχόμενη έκθεση του Παρισιού, η γαλλική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει την κορυφαία, προς το παρόν, έκδοση GTI του μικρομεσαίου 308.

Πιθανότατα στην επερχόμενη έκθεση του Παρισιού, η γαλλική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει την κορυφαία, προς το παρόν, έκδοση GTI του μικρομεσαίου 308.

Μετά την πρεμιέρα του «μικρού» της GTi (βλ. 208) αλλά και την «αποκάλυψη» του πρωτοτύπου 308 R στην περσινή Έκθεση της Φρανκφούρτης, όπως όλα δείχνουν, σειρά έχει το νέο 308 GTI. Ήδη, η γαλλική εταιρεία βάζει τις τελευταίες σχεδιαστικές της πινελιές πάνω στη νέα αυτή έκδοση, η οποία, σε αντίθεση με τον 2λιτρο ανταγωνισμό του είδους (βλ. VW GTi), αναμένεται να φιλοξενεί κάτω από εμπρός καπό της τον γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον 1,6 THP κινητήρα της Peugeot. Ποια, όμως, πρόκειται να είναι η απόδοσή του; Αν κρίνει κανείς από τις προθέσεις των Γάλλων που επιμελώς «κρύβονται» πίσω το πρόσφατο ντεμπούτο του «αγριεμένου» 308 R (επί της ουσίας, πρόκειται για ένα μοντέλο-λαγό, που προοιωνίζει, εμμέσως πλην σαφώς, την έλευση ενός πραγματικά καυτού χάτσμπακ με κινητήρα «δανεικό» για την περίσταση από το RCZ με ισχύ πέριξ των 270 με 280 ίππων), η πιο «ταπεινή» σε χαρακτήρα έκδοση GTi αναμένεται να αποδίδει… όσο και η αντίστοιχη του 208, χωρίς έτσι να ξεπερνά το άτυπο όριο των 200 ίππων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, συνδυαζόμενος με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο «200άρης» κινητήρας θα εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 7 δλ.

Σχεδιαστικά, αν κρίνει κανείς από τις πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του μοντέλου οι οποίες πρόσφατα είδαν το φώς της δημοσιότητας, η εικόνα είναι αρκούντως συγκρατημένη (ως είθισται τα τελευταία χρόνια…), καθώς την σπορτίφ χροιά αναμένεται να δώσουν στοιχεία, όπως οι 19άρες ζάντες, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος και τα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα περιμετρικά του αμαξώματος. Δε μένει, επομένως, παρά να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή ώστε να δούμε, πιθανότητα στην πόλη του φωτός στις αρχές Οκτωβρίου, το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας «308»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ