top icon
Επικαιρότητα

Η VW δεν θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των δικών της ερευνών

Η γερμανική εταιρεία πήρε πίσω τη δημόσια δέσμευσή της να δώσει στη δημοσιότητα μέσα στην προσεχή εβδομάδα τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας που διενέργησε, η οποία αφορά, φυσικά, στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων σε μια πλειάδα πετρελαιοκίνητων οχημάτων της ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, οι λόγοι της απόφασης αυτής έχουν να κάνουν τόσο με τις αντιρρήσεις που ανοιχτά εξέφρασαν οι δικηγόροι του VW Group, όσο και με την ήδη διατυπωμένη άποψη των ιθυνόντων του πως μια τέτοια κίνηση εμπεριέχει «υψηλό ρίσκο» τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

Ως γνωστόν, τα αποτελέσματα της «εσωτερικής» αυτής έρευνας επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα, επτά μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που «πλήττει», σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, πάνω από 11 εκ. οχήματα του γερμανικού Ομίλου.

Η εταιρεία, όπως η ίδια επικαλείται, θα συνεχίσει τις έρευνές της, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι του σκανδάλου, οι οποίοι περιορίζονται, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις ανώτερων στελεχών του Ομίλου, σε «μια μικρή ομάδα μηχανικών».

Την περασμένη Παρασκευή, όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του VW Group συναντήθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών, αλλά και να υπογραφεί και επισήμως η απόφαση της εταιρείας να… μπουν στην άκρη πάνω από 16,2 δις ευρώ, ποσό που αναμένεται να καταστεί επαρκές προκειμένου το VW Group να ανταποκριθεί στις οικονομικές επιπτώσεις του σκανδάλου.

Σχετικά με την απόφαση της μη δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί εδώ και αρκετούς μήνες το VW Group αναφορικά με το διαβόητο σκάνδαλο, o Wolfgang Porsche, μέλος του ΔΣ της VW, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Δημοσιεύοντας την προκαταρκτική αυτή έκθεση θα θέταμε σε κίνδυνο τις σύνθετες και εμπιστευτικές συνομιλίες διακανονισμού με τις αρχές και τους ενάγοντες. Επίσης, μια τέτοια κίνηση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις και στις εν εξελίξει έρευνες, καθώς είναι πιθανό πολλά άτομα που δεν έχουν ακόμα ερωτηθεί να ευθυγραμμίσουν τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες τους με το περιεχόμενο της έκθεσης».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Wolfgang Porsche, ξεκαθάρισε πως «…μόλις επιτευχθεί η πλήρη διευθέτηση του ζητήματος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τότε μια λεπτομερή έκθεση των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης θα δημοσιοποιηθεί στις ΗΠΑ»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ