top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό wingsuit από την BMW i (+video)

Η ηλεκτροκίνηση δεν γνωρίζει στεγανά καθώς για πρώτη φορά δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 20 ίππων «ενσωματώνονται» σε ένα wingsuit που εξελίχθηκε από την BMW i σε συνεργασία με την Designworks.

Το BMW Group παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό σύνολο πρόωσης για στολή wingsuit, το οποίο αποδεικνύει ότι το προαιώνιο όνειρο του ανθρώπου να πετάξει μπορεί να πραγματοποιηθεί – και μάλιστα με έναν εντελώς καινοτόμο τρόπο.

Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο και το νέας σχεδίασης wingsuit αναπτύχθηκαν από την BMW i σε συνεργασία με το στούντιο Designworks και τον επαγγελματία πιλότο wingsuit από την Αυστρία, Peter Salzmann. Η παρθενική πτήση του Peter με το Electrified Wingsuit της BMW i, αποτυπώθηκε σε ένα μοναδικό βίντεο που καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο πώς η τεχνολογία BMW eDrive μπορεί να φέρει την επανάσταση στην εμπειρία των ατομικών μεταφορών – και μάλιστα όχι μόνο στο δρόμο.

Η μονάδα ισχύος του ηλεκτρικού wingsuit της BMW i αποτελείται από δύο έλικες από ανθρακονήματα καθένας από τους οποίους αποδίδει ισχύ 7,5 kW (10 ίπποι) με ρυθμό περιστροφής 25.000 σ.α.λ. Η συνολική ισχύς του συστήματος πρόωσης είναι 15 kW (20 ίπποι) και είναι διαθέσιμη για 5 λεπτά περίπου.

Electrified Wingsuit BMW i

Το πρόγραμμα Electrified Wingsuit by BMW i ξεκίνησε χάρη στη φιλοδοξία του Peter Salzmann να προσδώσει στο εν λόγω άθλημα μία νέα διάσταση. Ο 33χρονος Αυστριακός είναι εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης και επαγγελματίας στο base jumping και στο skydiving, ενώ η καριέρα του περιλαμβάνει ρόλους κασκαντέρ σε ταινίες και εμφανίσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα. Όταν ο Peter Salzmann επιχειρεί άλμα από ένα βράχο ή από αεροπλάνο, χρησιμοποιεί το τεντωμένο ύφασμα της στολής ανάμεσα στα χέρια και τα πόδια του σαν αλεξίπτωτο. Αυτό του επιτρέπει να πετά οριζόντια κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης, χάρη στη ροή του αέρα που δημιουργείται από την καθοδική ταχύτητα. Για κάθε μέτρο καθόδου, ο Salzmann καλύπτει έως και τρία μέτρα οριζόντιας πτήσης με τους skydivers με wingsuit να αγγίζουν ταχύτητες πάνω από 100 χλμ./ώρα.

Η εφαρμογή ενός ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης σε ένα wingsuit αποσκοπεί στην επίτευξη πιο σταθερής ελεύθερης πτήσης, ώστε να καλύπτονται μεγαλύτερες αποστάσεις. Όταν ενεργοποιηθεί ο ηλεκτροκινητήρας, ο πιλότος νιώθει αμέσως την επιτάχυνση, η οποία του επιτρέπει να πετά με ταχύτητες πάνω από 300 χλμ./ώρα. Στην παρθενική του πτήση με το Electrified Wingsuit της BMW i, ο Salzmann πέταξε με ελικόπτερο μαζί με δύο ακόμη πιλότους wingsuit πάνω από τις κορυφές των Άλπεων στην πατρίδα του, την Αυστρία. Αμέσως μετά το άλμα από υψόμετρο 3.000 μέτρων, οι τρεις πιλότοι πέταξαν σε σχηματισμό με κατεύθυνση έναν ορεινό όγκο. Με τη βοήθεια του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης, ο Salzmann επιτάχυνε περισσότερο από τους συναδέλφους του και κατάφερε να περάσει από την κορυφή του βουνού με έντονη κλίση. Αφού διέγραψε ακόμη μία καμπύλη, συναντήθηκε με τους άλλους δύο πιλότους, οι οποίοι είχαν περάσει από την πλαγιά με ελεύθερη πτήση χωρίς πρόωση. Οι τρεις πιλότοι wingsuit στο τέλος άνοιξαν τα αλεξίπτωτά τους και προσγειώθηκαν στον προκαθορισμένο προορισμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ