top icon
Επικαιρότητα

Και το όνομα αυτού… Alfa Romeo Stelvio;

Αυτή φαίνεται πως είναι η ονομασία του νέου SUV της ιταλικής εταιρείας, τα οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί –καλώς εχόντων των πραγμάτων- το προσεχές φθινόπωρο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, φέρεται να επιβεβαίωσε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοστάσιο παραγωγής της νέας Alfa Romeo Giulia, το όνομα του Tipo 949. Με άλλα λόγια, του… πολυδιαφημισμένου αλλά και πολυσυζητημένου, πλέον, νέου SUV της μιλανέζικης φίρμας. Για όσους συντονισμένους στα αυτοκινητικά δρώμενα της γείτονας χώρας, το όνομα του πρώτου SUV στην ιστορία της Alfa Romeo κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, καθώς η επιλογή του έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στο διάσημο Passo dello Stelvio, που κατά γενική ομολογία –και όχι μόνο σύμφωνα με τη σχετική παραδοχή της γνώριμης τριπλέτας παρουσιαστών του Top Gear- αποτελεί την πιο όμορφη και οδηγικά πιο απαιτητική διαδρομή του πλανήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η νέα Alfa Romeo Stelvio θα βασίζεται στο δάπεδο της Giulia, χρησιμοποιώντας, φυσικά, μια τροποποιημένη εκδοχή του. Όλα δείχνουν πως οι Ιταλοί σχεδιάζουν να προσφέρουν δύο εκδόσεις της νέας Stelvio, με κίνηση τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς, κάτι που η ευέλικτη πλατφόρμα Giorgio «επιτρέπει» ως επιλογή.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το μεσαίο σεντάν της Alfa Romeo αναμένεται να αποτελέσει για μια ακόμα φορά τον… δότη προσφέροντας στη Stelvio τρεις εκδοχές του νέου 2,2 πετρελαιοκινητήρα της Alfa Romeo, με ισχύ 150, 180 και 210 περίπου ίππους, καθώς και τρεις ακόμα που θα «πατούν» σ’ έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος κατά προσέγγιση θα αποδίδει 200, 250 και 280 ίππους. Στο… πρόγραμμα είναι να δούμε στο εγγύς μέλλον μια Stelvio με τα διακριτικά QV, η οποία θα φορά τον 6κύλιδρο κινητήρα των 2,9 λίτρων της Giulia QV, με ελαφρώς τροποποιημένα όμως χαρακτηριστικά λειτουργίας και απόδοση.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Marchionne φαίνεται πως αποκάλυψε σε ιδιωτικές συζητήσεις του με στελέχη του εργοστασίου Cassino πως η παραγωγή της Giulia θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει και η εμπορική της διάθεση στις επιμέρους αγορές.

Δε μένει παρά να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των Ιταλών στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα αφορούν όχι μόνο την… ονοματοδοσία του νέου SUV της Alfa Romeo, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την Giulia και τις ταπεινότερες εκδόσεις της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ