top icon
Κόσμος

1.000.000 πωλήσεις στην Ευρώπη για την Tesla

Ένα σημαντικό ορόσημο για την Tesla που μόνο τυχαία δεν συνέβη.

Η Tesla μόλις παρέδωσε το 1.000.00ό της όχημα στην Ευρώπη, γεγονός που έρχεται να υπογραμμίζει τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας του Elon Musk για την προώθηση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων και τη συμβολή της στη μετάβαση της Ευρώπης στη βιώσιμη ενέργεια.

Διόλου τυχαία, το Model Y είναι το best-selling μοντέλο στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς στους πρώτυς 9 μήνες του τρέχοντος έτους.

Tesla Model Y

Σε περιβαλλοντικό επίπεδο, σύμφωνα με την Tesla, με βάση τον μέσο όρο εκπομπών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, τα οχήματα της αμερικανικής εταιρείας που βρίσκονται στον δρόμο σήμερα θα μειώσουν τις εκπομπές CO2e κατά 50 εκατομμύρια τόνους περίπου. Για κάθε αυτοκίνητο, αυτό ισοδυναμεί με τις εκπομπές που παράγονται από 50 πτήσεις μετ’ επιστροφής για ένα άτομο μεταξύ Βαρκελώνης και Λος Άντζελες.

Tesla Model Y

Tesla: Ανάπτυξη και στους Superchargers 

Η Tesla έχει επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο Supercharger σε όλη την Ευρώπη, η οποία διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση του ορόσημου του 1.000.000 παραδόσεων, μέσω της παροχής βολικών και αποτελεσματικών λύσεων φόρτισης για τους κατόχους.

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla λειτουργεί πλέον περισσότερους από 1.000 σταθμούς και 13.000 μεμονωμένα Supercharger στην ευρύτερη περιοχή, με 99,95% χρόνο συνεχούς λειτουργίας. Σε 12 από τις κύριες αγορές της στην Ευρώπη, πάνω από το 85% των αυτοκινητόδρομων και βασικών οδικών αρτηριών βρίσκονται σε απόσταση 60 λεπτών από κάποιο Supercharger. Και η ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί το 2023. Κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων τριμήνων του έτους, η Tesla ενεργοποήσε κατά μέσο όρο 8 μεμονωμένα Supercharger κάθε ημέρα στην Ευρώπη.

Athens Supercharger Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ