top icon
Κόσμος

Αυτά είναι τα 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda

Η Skoda ανακοίνωσε την πρόθεση της να παρουσιάσει 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένου του νέου Elroq που θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Karoq.

Η Skoda ανακοίνωσε σήμερα τον μεσοπρόθεσμο οδικό της χάρτη στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας δηλώνοντας… ευθαρσώς ότι η γκάμα των BEV οχημάτων της θα περιλαμβάνει συνολικά 6 μοντέλα έως το 2026.

Η τσέχικη μάρκα θα έχει έτσι «ένα ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών σε τέσσερα χρόνια», όπως η ίδια δηλώνει, συμπεριλαμβανομένων των Enyaq iV και Enyaq Coupe iV, που πρόκειται να ανανεωθούν το 2025 υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid της Skoda.

Skoda Enyaq iV

New Skoda Enyaq iV

Το 2024, το πρώτο επερχόμενο νέο BEV της Skoda θα ανήκει στην κατηγορία «Compact» και θα φέρει επίσημα την ονομασία Εlroq. Με μήκος περίπου 4,5 μέτρα, θα είναι ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του Skoda Karoq επεκτείνοντας περεταίρω το χαρτοφυλάκιο μοντέλων της τσέχικης μάρκας στην κατηγορία των SUV.

Skoda Compact - Elroq

Skoda Compact – Elroq

Στην κατηγορία «Small», η Skoda θα πραγματοποιήσει το επόμενο ηλεκτρικό της… χτύπημα, με ένα EV με τιμή περίπου στα 25.000 ευρώ, που θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή. Το μοντέλο αυτό –παρόμοιο σε φιλοσοφία με το ID.2all της VW– θα παράγεται σε εργοστάσιο του VW Group στην Ισπανία και θα παρουσιαστεί το 2025. Με μήκος περίπου 4,1 μέτρα, θα προσφέρει παρόμοια χρηστικότητα με εκείνη που προτάσσει σήμερα το Scala.

Skoda Small BEV

Skoda Small BEV

Το νέο «Estate» ηλεκτρικό της εταιρείας θα έχει μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό estate μοντέλο της Skoda. Το «Estate» BEV, όπως αποκαλείται… προσωρινά, θα παρουσιαστεί μέσα στο 2026.

Skoda Estate BEV

Skoda Estate BEV

Τέλος, το μεγαλύτερο από τα μελλοντικά BEV της Škoda θα είναι το «Space» – η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision 7S. Το συγκεκριμένο EV θα έχει μήκος περίπου 4,9 μέτρα και θα τοποθετείται από το 2026 και μετά στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας της τσέχικης μάρκας.

Skoda Space BEV

Skoda Space BEV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda BEV
  • Skoda Small BEV
  • Skoda Compact - Elroq
  • Skoda Estate BEV
  • Skoda Space BEV
  • Skoda Enyaq iV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ