top icon
Κόσμος

Alfa Romeo: Υπό σκέψη one-off και περιορισμένης παραγωγής σπορ μοντέλα

Η Alfa Romeo δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει νέα σπορ μοντέλα περιορισμένης παραγωγής που θα αντλούν έμπνευση από το παρελθόν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η εταιρεία θα ανακτήσει «ένα καλό επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Η πρόσφατη παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale ενέπνευσε – και όχι άδικα – ένα κύμα αισιοδοξίας στους κόλπους της μιλανέζικης φίρμας. Και αυτό όχι μόνο επειδή πρόκειται για το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της εταιρείας, αλλά πρωτίστως γιατί η νέα Tonale αποτελεί το εφαλτήριο στην προσπάθεια των Ιταλών που υπό τη στέγη της Stellantis θα επιχειρήσουν να φέρουν την Alfa Romeo στη «ζώνη» κερδοφορίας και βιωσιμότητας στους κόλπους της σύγχρονης αυτοκινητικής σκακιέρας, ενισχύοντας παράλληλα τόσο το προφίλ της μάρκας, όσο και την ποιότητα των προϊόντων της.

Πέρα από τα προφανή βήματα που πρόκειται να γίνουν τα προσεχή χρόνια όσον αφορά τον πλήρη εξηλεκτρισμό της το 2026 αλλά και τις κινήσεις των ιθυνόντων της σε σχέση με την επιχειρηματική της υπόσταση, η Alfa Romeo δεν φαίνεται διατεθειμένη να ξεχάσει το παρελθόν της, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με εμβληματικά μοντέλα.

Alfa Romeo

Υπό το πρίσμα αυτό, η ιταλική εταιρεία δεν εποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μερικά on-off ή και περιορισμένης παραγωγής σύγχρονα σπορ μοντέλα, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

«Αν καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας, είμαι σίγουρος ότι ο Carlos Tavares και εγώ θα μιλήσουμε μια μέρα για μερικά ονειρεμένα αυτοκίνητα, καθώς καθήκον μου είναι να υποστηρίξω την κληρονομιά της Alfa Romeo στο μέλλον. Δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα, αλλά θα ήθελα να έχουμε μια Duetto μια μέρα».

Και συνέχισε: «Προς το παρόν, η δουλειά η δικιά μου και της ομάδας μου είναι να δημιουργήσουμε αξία, να ενεργούμε με βάση τη δύναμη της τιμολόγησης, της υπολειμματικής αξίας, αλλά ταυτόχρονα εργαζόμαστε σε πιθανά one-off ή και περιορισμένης παραγωγής projects. Έχουμε τόσες πολλές ιδέες. Εάν επισκεφτείτε το μουσείο της Alfa Romeo, σε πέντε λεπτά καταλαβαίνετε τις δυνατότητες αυτού που έχουμε στο μυαλό μας».

Alfa Romeo Tonale

Και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να παρουσιάσω κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν, αλλά μπορώ να σας πω ότι δεν ξεχνάω το παρελθόν και το πάθος μας. Εστιάζω στην επιχείρηση και αυτή τη στιγμή ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η ηλεκτροκίνηση. Πρέπει να έχουμε τις σωστές προτεραιότητες πάνω στο τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα εργαζόμαστε σε αντίστοιχα projects».

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo έρχεται το 2024

Alfa Romeo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ